Prihodnost kartic SIM

Priča smo postopnemu prehodu s SIM kartic na kartice microSIM. Morda bodo kartice SIM še vedno skrčene navzdol. Vendar pa po velikosti predvidevam, da se bo SIM v prihodnosti znatno razlikovala glede na to, kako deluje.

Kot danes, je vsaka SIM zaklenjena na določeno mobilno omrežje. Pri mobilni prenosljivosti številk opazimo, da je mogoče SIM, ki je programirana v določeno omrežje, ki se preseli v drugo omrežje. Potiskajte to idejo še naprej po svoji logični poti, lahko predvidimo nekaj SIM kartice prihodnosti.

Predstavljajte si si trenutne SIM kartice, ki niso specifične za operaterje, vendar pa skenirate razpoložljiva omrežja, iz katerih lahko izberete omrežje po svoji izbiri, nato pa naložite čas, ki ga želite uporabiti za uporabo tega omrežja - zelo veliko, kot deluje Wifi. Vendar; vaša številka SIM se ne spremeni.

Ker se edinstveni identifikator naročnika ne spremeni, bi si predstavljal, da so problemi identitete in varnosti precej previdni.

Predstavljajte si konkurenco, da zagotovite boljši QoS, saj se na trenutek, naročnik lahko preklopi iz omrežja A v B in nič ne izgubi.

Predstavljajte si priročnost, da imate samo eno SIM in nikoli ne nasitite - če vaša vsakdanja mreža ne pokriva območja, na katerem potujete, preprosto zaklenite na drugo omrežje in vam je dobro iti.

To imenujem smartSIM. Predstavljajte si možnosti.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here