Flash - je preveč ocenjeno?

Kaj točno je Flash in kako povsod je to? Kako Flash vpliva na splet, na naše življenje in brskalnik Tehnologija, kot jo poznamo? Ali je tehnologija Flash pomembna za vse večje standarde v spletu? Ali lahko rečemo, da je to lasten standard v spletu 3.0, ki potrebuje samo prečiščevanje? Ali bi lahko rekli, da je Flash sam po sebi zaprt in monopol ene družbe in kot tak prenehal uporabljati?

Ta članek poskuša celovit pogled na tehnologijo Adobe Flash. Prav tako poskuša napovedati naslednjo mejo spletne video in multimedijske tehnologije.

Flash
Adobe Flash (prej Macromedia Flash) je vrsta multimedijske platforme, ki se uporablja za dodajanje animacije, videa in interaktivnosti brskalnikov ali spletnih strani. Flash manipulira grafiko, da zagotovi animacijo za besedilo, risbe in fotografije. Uporablja se za pretakanje avdio in video na spletu. Lahko bi tudi zajemal uporabniške podatke iz vhodov, kot so miška in tipkovnica.

Flash se pogosto uporablja za izobraževalne namene, demonstracije in igre. Flash kot platformo je prvotno pridobil Macromedia in je bil uveden leta 1996, trenutno pa ga razvija in distribuira Adobe Systems. Flash datoteke so v SWF formatu.

Prednosti Flash
Kljub številnim kritikam na Flashu je uporaba Flasha zdaj razširjena. Macromedia trdi, da je prodor Flash-a 98% vseh spletnih strani. To kaže, kako daleč in kako globoko utripa Flash v naši spletni izkušnji. Adobe Flash nam je omogočil, da zapolnimo brezno multi-platformne multimedijske izkušnje na spletu.

Z očitno izjemo iPhonea, ipod touc, iPad in morda prihajajočega okna 7 telefon, Flash je mogoče najti na skoraj vseh drugih operacijskih sistemih, namiznih in mobilnih OS, in celo MAC in seveda vsak spletni brskalnik. Univerzalnost Flasha je postala standard samega sebe. Če poskušate brskati po internetu brez namestitve predvajalnika Flash, boste na težkem položaju našli, kako prodira Flash. Večina spletnih strani bo videti bland in prazna brez Flasha!

Nekaj, da se spomnim
Kljub tem očitnim prednostim Flasha, ki so naštete zgoraj, in tako blizu, da je splošno sprejet in navidezni standard, je še vedno izdelek ene družbe. Kar bi jaz poklical lastniško tehnologijo iz ene ustanove.

Torej, če je Adobe Flash tako zakoreninjen v naši vsakdanji tehnologiji in je tako uporaben, zakaj kritike? Vedno bitka med Appleom in Adobeom nad Flashom je ogrozila argument nad senilnostjo Flasha, ker so v kotu novejših tehnologij, kot je HTML 5, v kotu!

Prav tako se glasi: Ali prebivalci Abuja poskušajo poslati Uber nazaj v Lagos?

Kritika
Če ste v preteklih nekaj mesecih sledili trendu v Techworldu, potem bi poznali vire, od koder je Flash imel največjo kritiko. To je Apple inc in Steve Jobs. V zadnjem času se je Microsoft odločil, da bo HTML 5 naslednji mejnik v spletni multimedijski tehnologiji.

Če navedete upravitelja programa Internet Explorer; " Prihodnost spletnega mesta je HTML5. Microsoft se globoko ukvarja s procesom HTML5 z W3C ". Bistvo stvari je, da Apple trdi, da je Flash zaprta platforma in monopol.

Apple je tudi predlagal, da je Flash neroden, nestabilen in izprazni življenjsko dobo baterije? Spletni spletni standard za video, slike in druge multimedijske vsebine Apple in Microsoft je HTML 5.

Prednost, ki jo ima HTML5 nad Flashom, in druge lastniške spletne multimedijske tehnologije, kot so Microsoft Silverlight in Apple QuickTime, je, da je standard protokola. Če ne bi bilo tako zdaj, bi bilo tako, ko bo dokončano, in ne bo rešitev za enega prodajalca.

Flash je povsod
Flash je povsod, zato podjetja plačujejo ogromne vsote denarja razvijalcem za ustvarjanje in vzdrževanje spletnih mest. Mnoge od teh spletnih strani se močno sklicujejo na Adobe Flash za zagotavljanje multimedijskih vsebin. Zavračanje Flash bi zato zahtevalo spletno preoblikovanje, kar je lahko zastrašujoče, grozno in drago podjetje.

Zakaj je Flash tako kritiziran? Ko je Apple izšel s svojim Iphone OS 4.0, je bil Flash posebej izključen. Prav tako so šli še naprej, da spremenijo pogoje licenciranja za razvijalce, ki izdelujejo aplikacije za različico 4.0. Razvijalci bi lahko dovolili le razvoj aplikacij iphone, ki uporabljajo objektiv C, C + + ali javascript, ki je domoroden v iphone SDK, poleg tega pa izključuje Flash.

Odgovarjam na to spremembo, je na svoji osebni spletni strani zapisal en jabolčni evangeljar, Lee Brimelow, "pojdi se sami Apple". Čeprav Brimelov blog ima izjavo o omejitvi odgovornosti, ki pravi, da so mnenja, ki jih je izrazila, lastne in ne tistih iz Adobea, je bilo iz te skrajne pripombe jasno, da med ljubitelji Adobe in Apple ni izgubljene ljubezni.

Področja, na katera opozarja Apple, kjer lahko Flash ima pomanjkljivosti
Prejšnji teden so nekatera področja, na katera je javno opozoril Adobe o pomanjkanju Flasha. To bi bilo tukaj našteto, ker so lahko nekatere od teh šestih točk veljavne.

1. Bliskavica ni odprta. "Medtem ko so Adobeovi izdelki Flash na voljo, to ne pomeni, da so odprti, saj jih v celoti upravlja Adobe in so na voljo samo pri Adobeu. Po skoraj vsaki definiciji je Flash zaprti sistem. "Tukaj je nekaj ironije, saj je to lahko v primeru, da gre za lonec, ki kliče kotliček črno. Vemo, da Apple uporablja polzaprto arhitekturo v iphone in ipad ekosistemu. Toda MAC OS X v svojih prenosnih računalnikih je pravzaprav odprt sistem. Ampak smo še vedno dobili točko; HTML5, CSS in JavaScript so odprti spletni standardi, ki jih podpira iphone OS.

Prav tako se glasi: Nov začetek zaslona Windows Phone naredi veliko razliko

2. Številne spletne strani zdaj zagotavljajo videoposnetke v standardih HTML 5.

3. Zanesljivost, varnost in učinkovitost. Flash v nekaterih spletnih brskalnikih zahteva nekaj procesorja in lahko povzroči, da se zruši. Prav tako lahko Hekerji v vašem brskalniku izkoriščajo nekatere varnostne luknje v vtičniku Flash in prevzamejo nadzor nad vašim OS in pridobijo dostop do občutljivih informacij. Uporabnikom je vedno priporočljivo, da svoje igralce Flash posodabljajo, da blokirajo te varnostne vrzeli v Flashu.

4. Življenjska doba baterije. "Video na skoraj vseh spletnih mestih Flash trenutno zahteva dekoder starejše generacije, ki se ne izvaja v mobilnih čipih in mora biti nameščen v programski opremi." To je praznjenje akumulatorja. Steve Jobs je seveda H.264 fan kodekov. H.264 video kodek mimogrede je standard video kodek, ki se izvaja v brskalnikih HTML 5. To poteka v HTML navadno brez potrebe po dodatnem vtičniku. Starejši kodek teče v programski opremi in ne v strojni čipi, tako da so moči lačni in odtečejo življenjsko dobo baterije.

5. Dotaknite se. Ideja je, da so uporabniški vmesniki Flash bili zgrajeni okoli ideje o vnosu miške in vnosu tipkovnice, ki je obstajal že davno, ko se je začela utripati. Bliskavica ni bila zgrajena okoli uporabniškega vmesnika na dotik. Če želite v celoti vključiti Flash v napravi Touch Touch, je treba spletno stran ali operacijski sistem "znova napisati", da bo dobro deloval na napravah na dotik. "Če morajo razvijalci svoje spletne strani Flash predelati, zakaj ne bi uporabljali sodobnih tehnologij, kot so HTML5, CSS in JavaScript?"

6. "Če razvijalci rastejo odvisni od razvojnih knjižnic in orodij tretjih oseb, lahko izkoristijo le izboljšave platforme, če in ko se tretja stranka odloči sprejeti nove funkcije." Ta točka je veljavna. Previsoka odvisnost od Flasha lahko privede do inovacij samo, ko je Adobe pripravljen za inovacije.

Zaključek
Če mislite, da se bo Flash ustavil, se bo v bližnji prihodnosti zadrževalo, morda ste narobe. Torej brskalnik ponudniki, kot so IE, Moxilla, opera in krom bi sami naredili dobro, da vključi HTML 5 hitro v svoje brskalnike.

Preberite tudi: Tehnologija avtomobilov: vse ceste vodijo do umetne inteligence

Vendar pa je glavni izvršni direktor Adobe Shantanu Naranyen povedal, da je med 2. in 2. četrtletjem 2009 zaslužek na vrhu, da "... izziv za HTLM 5 bo še naprej obstajal, kako dobite skladen prikaz HTML 5 v brskalnikih. Ko razmišljate o tem, kdaj so načrti za uvajanje, o katerih trenutno govorimo, čutijo, da je to lahko desetletje, preden HTML 5 vidi standardizacijo po številu brskalnikov, ki bodo tam zunaj. "

Da, res je, da je HTML 5 v razvoju že več kot 5 let in je šele zdaj, ko postaja postala mainstream dovolj, da bi se začela vključevati v brskalnike in spletne strani. Trenutne različice Internet Explorerja, Firefoxa, opera in Chroma so nedavno vsebovale elemente združljivosti HTML5. Če je tako, potem bi lahko bilo dolgo, preden HTML5 pridobi dovolj zagona, da resnično ogrozi Flash.

HTML5 ne pomeni nujno konca Flasha. Adobe se lahko razvije in prilagodi, da ostane pomemben v vojni brskalnika. Tudi če HTML 5 začne izvajati vse trenutne trenutke, to ne bo popolno, ker v naravi ni ničesar popolnega. Adobe Flash lahko še vedno manipulira z Flashom, da bi zasedel novo nišo ali vakuum, da bo HTML verjetno pomanjkljiv, ne glede na to, kako nepomemben je.

Kot je bilo že omenjeno v tem členu, je Flash še vedno monopol, izdelek enega podjetja. Boj med podjetjem Adobe in Apple ter načinom, kako Microsoft Windows 7 telefon gre, jasno kaže, da Flash ne more biti na voljo za vse operacijske sisteme in platforme. Torej vsa podjetja in proizvajalci z brskalniki in spletnimi mesti, ki želijo biti igralci v svetovnem spletu, morajo vključiti HTML 5 in celostno predstaviti naslednji trend v tehnologiji. Vendar pa ne bi smeli ignorirati Flasha, temveč se prilagoditi nanj, zato bi bili vsaj na isti ravni z tehnologijo, ki bodo sledili novim mejam vetra sprememb!

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here