Prvo pravilo poslovanja: Nihče v njem ni za vas

Lahko se zgodi izredno, toda resnica je. Nekdo je danes zjutraj tweetal, da je prvo pravilo poslovanja, da nikomur nikomur ne zaupate. S tem se popolnoma strinjam. Ampak sem se odločil, da ga preformiram na bolj praktičen način:

Prvo pravilo poslovanja je, da nihče v njem ni za vas ali vaše interese. Gre za njih in njihove interese.

Pozabite na PR sranje, ki ga vsi prerežejo, da bodo delovali v vašem najboljšem interesu. Vedno gre za delovanje v njihovem najboljšem interesu. Posamezniki, podjetja, organizacije in države. To je pravilo številka džungle.

Primeri
Kaj ima to povezano z mobilnim telefonom? Se spomniš, kako so razvijalci tretjih oseb inovirali z iOS-om, razkrili nekaj odličnih aplikacij in kako se je Apple obrnil in jedel svoj sir z vključitvijo teh funkcij v sam iOS? No, Apple je delovala samo v svojem najboljšem interesu. Da; razvijalci so se zadeli v zadnjem delu. Škoda.

Se spomnite obljub Nokia o Qt - in njeno prihodnost na Belle in MeeGo? Razvijalci so se zbrali na Qt in so se z njimi oklepali, ko je Nokia v postelji z Microsoftom. Bel je privezan na križ. MeeGo je utopil. Da; na tem svetu ni pravičnosti.

Cvrkutati je objavil spremembe v svojih API-jevih razvijalcih, dolgo in kratko pa je, da je postalo težje postati tretja stranka za razvijalce aplikacij Twitterja. Pravzaprav nekateri kažejo, da tisto, kar želi Twitter, je v celoti izključiti uporabo tretjih aplikacij za Twitter.

Prav tako se glasi: Verniki Connect: srečanje Christian Singles

Zakaj? Pomislite na prihodek od oglasov in vse to. Če se uporabijo samo uradne aplikacije za Twitter (in so na voljo na skoraj vseh platformah), se Cvrkut nasmehne v banko. Cvrkutati delujejo le v svojem najboljšem interesu. Da; razvijalci se znova ujamejo v rit.

To ni samo Twitter ali Apple. To je življenje. Njeno poslovanje. Nihče ne posluje z vami. To je za njih, in vas bodo namestili samo tako dolgo, dokler bodo služili njihovim interesom. Ko preživite svojo korist za podjetje, zdravo!

Kakšne lekcije?
Ne glede na to, ali ste razvijalec mobilnih naprav, bloger, ponudnik storitev VAS ali katera druga ponudba, ki jo ponujate, prej boste spoznali s to osnovno, osnovno poslovno resnico, bolje. Podjetja, organizacije in posamezniki vam sodijo le, če služijo njihovim interesom. Ni tako, kot bi jim bilo mar, zato nehaj živeti v raju norca.

Reci za menoj, "Nihče mi ni v poslu." Zapomnite si ga. Natisnite jo drzno in ga objavite na steni v vaši strategiji. Pripravite svoje načrte s tem v mislih. Naučite se igrati igro. Nekega dne ga lahko reši. Hvala, kasneje.

Da; in nehajte igrati junaka, in začnite igrati tudi zase.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here