Nazadnje sem razglasil svoj N900

Nokia N900 je ena najmočnejših mobilnih naprav. Medtem ko bo specifikacijski list Nokia N900 dejal, da ga poganja CPU OMAP 3430 ARM Cortex A8, ta visokokakovostni CPU sestavljajo trije mikroprocesorji:

  1. Cortex A8, ki deluje na 600 MHz, uporablja za zagon OS in aplikacij
  2. PowerVR SGX 530 GPU, ki ga izdelujejo Imagination Technologies, ki podpira OpenGL ES 2.0 (za grafično pospeševanje, mislim) in
  3. TMS320C64x, procesor digitalnega signala, ki deluje pri 430 MHz, ki se uporablja za izvajanje obdelave slik (kamere), zvočne obdelave (telefonije) in prenosa podatkov. Glavni namen TMS320 C64x je, da Cortex A8 lajša obdelavo avdio in video signala.

Vendar, če je vsa ta moč še vedno malo privlačna za vas, je N900 mogoče overclocked. Procesor Cortex A8 je dejansko zasnovan tako, da deluje med 600 MHz in 1 GHz, zato je varno overclockati do 1 GHz. Vendar pa so nekateri nori fantje dejansko uspešno preglasili N900 do 1, 7 Ghz. Kaj so upali na N900 na tej frekvenci?

No, jaz sem se spraševala, kako N900 deluje, če je overklokiran. Danes zjutraj sem končno vzel potop in overclockal svojo napravo. Razumem tveganja, vendar se počutim varno pod 1GHz, da je bila A8 zasnovana za ravnanje.

To je moč N900 - lahko jo naredite v karkoli želite. Lahko overclockate, da iz nje iztisnete več moči ali podklopite, da iz njega iztisnete več življenjske dobe baterije. Lahko celo namestite Debian in zaženete polne namizne aplikacije v Linuxu, kot je OpenOffice ali katera koli druga aplikacija, ki ulovi svoje domišljije.

Preberite tudi: Zakaj Microsoft v družini X zamenja brskalnik Nokia z operaterjem

Za začetek sem ga določil, da teče pri 850 MHz max, in se počuti čedalje bolj. Življenjska doba baterije še vedno ni bila prizadeta in naprava ne teče s toploto. Lahko bi dal 1 GHz poskus, ko sem pripravil živce, da bi ga lahko rešili. Če delujejo 1 GHz - in zakaj ne bi bilo? - kdo potrebuje napravo SnapDragon?

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here