Nekaj ​​tednov s iPadom kot zamenjavo netbookov

Že več tednov sem prvič uporabljal iPad kot glavno mobilno računalniško napravo. Natančneje, poskušal sem ugotoviti, ali lahko ta tablica zamenja moj dveletni netbook. Moje ugotovitve so mešane, kot boste videli.

Najprej, iPad z mano iOS 4.3.3, ki je najnovejša različica trenutno na voljo, čeprav je iOS 5 na poti in izgleda, da preoblikuje napravo. Ta iPad ima vgrajen 64 GB pomnilnika, kar je manj kot trdi disk 160 GB mojega netbooka.

Prednosti
IPad je lažji in bolj prenosen kot moj Acer netbook Acer AspirePrime. Prav tako zagotavlja waaaaay boljšo življenjsko dobo baterije, kar je neposreden plus v svojih knjigah. Moj Acer je izven baterije v 3 urah, medtem ko me iPad išče skozi celoten delovni dan in še vedno ni mrtev do 22 ure.

IPad je vedno vklopljen, vedno povezan, glasuje po e-pošti, izvaja program Yahoo Messenger in izvaja druge storitve. Slim profil omogoča dodatno prenosljivost in lahko nosim iPad poleg nastavitev, da bi bil netbook nespreten, da bi lahko.

Pred tem časom sem prisegel s 7-palčnimi tablicami, toda 10, 1-palčni prikaz iPad-a me je spremenil. Imajo velik zaslon, ki omogoča veliko tipkanje dokumentov, brskanje po spletnih straneh, upravljanje e-poštnih sporočil in drugih nalog. Od zdaj naprej gre za 10, 1 "(ali tam) vse do mene, ko gre za tablete.

Tipkanje na tipkovnici iPad je odlična. Odlično, resnično. Zaslon in tipke so dovolj veliki, da jih lahko natipkate, kot bi jih jaz imela na ustrezni tipkovnici. Samo kramp sem! resnično se zdi dobro vtipkati dolge dokumente na tem tabličnem računalniku.

Prav tako se glasi: Weekend Rants: Ali so novi Android telefoni dolgočasni?

Spletno brskanje je odlično, vendar se izogibajte spletnim mestom Flash. Pravkar se ne naložijo. Kakovost predvajanja glasbe je odlična (dejansko je osupljiva), čeprav bi bila radi všeč, če bi bila zvočnik še glasnejši.

Slabosti
Kjer iPad razburja z Appleovim gadzooks pristopom k vsem.

Želite poslati prilogo e-pošte? Aplikacijo morate odpreti za to datoteko, izbrati datoteko in jo odnesti. Želite poslati več prilog v eni pošti? Bodi moj gost.

Želite kopirati ne-medijske datoteke iz računalnika v tablični računalnik? Poiščite rešitve ali pozabite.

Bluetooth ne morete pošiljati ali prejemati datotek v druge naprave, ki niso iOS.

IPad ne podpira vrste videoposnetkov in iTunes jih sploh ne bo sinhroniziral. Najprej morate pretvoriti na osebnem računalniku in iTunes jih prepisati za predvajanje na iPad. To nisem moral narediti v letih, zato se nisem motil. Imam video konec, ki ga pokriva moj Nokia E7.

Odpri ali Zaprto
IPad je mešanica velikih in groznih. To je osupljiva naprava, ki vas omejuje na različne načine. Čeprav obstajajo številne aplikacije, ki delno delajo za nekatere od teh omejitev, jih ni bilo mogoče najti v AppStoreju.

Na primer, pri iskanju urejevalnika dokumentov sem moral uporabiti široko paleto iskalnih fraz, pri čemer je vsak od njih izpisal drug niz urednikov dokumentov, ki jih sploh ne sprožijo, ko uporabljam druge iskalne fraze. Noro. Napeto. Več ur sem iskal določene aplikacije. Upajmo, da se bo iskalna uspešnost sčasoma izboljšala.

Preberite tudi: Kaj Mobile?

Če bi Apple še bolj odprl iOS, nič ne bi imelo sveč iPad, in to bi izbrisalo konkurenco. Ampak kot je, mnogi ljudje, ki ne želijo iskati rešitev in hacks, da bi povečali svoje tablete, so prisiljeni iskati drugje.

Vedno bodo obstajali tisti, ki so zadovoljni s tem, kar ponuja, in tistimi, ki ne morejo živeti s svojimi blokadami. Njegov način, kako se svet vrti.

Sklepi
Ali je iPad uspel nadomestiti svoj netbook? Ni v celoti. Nekatere naloge so še vedno lažje izvedene na mojem Acer kot na iPadu. Za primer, zapleteno oblikovanje člankov programa WordPress in srednja do napredno urejanje grafike.

Kljub temu je opravil precej dobro delo, da bi zamenjal svoj netbook za moje najpogostejše naloge.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here