Nekaj ​​misli o operacijskem sistemu Android

Kot platforma sem agnostik, kot je kdo drug. Uporabljam, kar dela zame na čas in nimam pripadnosti nobeni platformi, kot mnogi. V preteklih letih sem uporabil naprave, ki temeljijo na šestih (6) mobilnih operacijskih sistemih. Doslej sem uporabila:

  1. 10 pametnih telefonov Symbian OS
  2. 6 pametnih telefonov Windows Mobile OS
  3. 2 pametni telefoni Android OS
  4. 1 Palm OS pametni telefon
  5. 1 pametni telefon Maemo OS
  6. 1 pametni telefon BlackBerry OS

Čeprav se mi zdi, da imam prednost za Symbian, to točno ne drži. Uporabil sem naprave Symbian bolj, ker so bili bolj dostopni v mojem okolju. Poleg tega je Symbian ponudil več možnosti kot katera koli druga platforma - QWERTY candybar, QWERTY drsnik, zaslon na dotik in običajna tipkovnica. Celotna dela.

Trenutno sem na drugi napravi Android, Sony Xperia X10 Mini pro. To je trdna naprava in fantastična prilagoditev in miniaturizacija s strani Sony Ericsson.

Po tem, ko sem nekoč uporabljal napravo, tukaj so moje misli o operacijskem sistemu Android. Medtem ko je X10 Mini Pro na različici 1.6, nič, kar sem omenil tukaj, je čudno za celo vrsto različic operacijskega sistema Android.

Android OS je internetni odvisnik
Operacijski sistem je bil zasnovan tako, da je želel internetno povezavo. Za aktiviranje telefona Android potrebujete internetni dostop. Po njeni pripravljenosti vas vodi na spletu, dokler je na voljo povezava. Nameščen brezplačen dostop do interneta, od katerih so mnogi oglaševalski programi.

Rezultati so preveč očitni - krajša življenjska doba baterije. In ta krajša življenjska doba baterije je veliko krajša kot na konkurenčnih platformah, kot so Symbian in Windows Mobile.

Preberite tudi: Freetel ICE 2 Plus Cena in specifikacije telefona

Seveda je še ena posledica te zasvojenosti z internetom, da je verjetno, da bo vaš žep vplivala na način ali drugače. 30-dnevni internetni paket s 100 MB ali 150 MB ne sme trajati 30 dni na napravi Android. Če ste v proračunu, boste morda želeli razmisliti o tem.

Spomnim se, da sem medtem ko sem imel N900, sem še naprej izčrpal svoj podatkovni načrt waaaay pred iztekom roka uporabe.

Brskalnik ima slabo implementacijo predpomnilnika
V podobni nit za spletno zasvojenost je dejstvo, da je vgrajeno predpomnilnik brskalnika Android grozen. Med brskanjem pritisnite ikono ali gumb nazaj in brskalnik ponovno znova naloži prejšnjo stran prek interneta. Za tiste, ki ne vedo, je to splošna težava s spletnimi brskalniki (vsaj tisti, ki jih poznam).

Kaj to pomeni? Več podatkov zanje in krajša življenjska doba baterije.

Ali je tako težko razviti aplikacijo za zaslone s sistemom Android?
Za vse hrup o trgu Android, ki ima zdaj na stotine tisoč aplikacij, do danes nisem naletel na nekaj osnovnega in uporabnega kot aplikacija za zaslone.

Aplikacije za zaslone so na primer kobo ducat na Symbian in Windows Mobile. Tudi novica Maemo ima aplikacijo za zaslone - in tudi brezplačno. Vzdevaj .

Posodobitev: Belushi je poudaril aplikacijo za snemanje, Shootme. Vnesli sem ime v polje Iskanje trga, hitro sem ga našel, ne glede na dejstvo, da iskanje izrazov, kot so "screenshot", "screensnap" itd, ni prineslo nobenih rezultatov.

Android je v glavnem platforma Geek ( posodobljena )
Tako kot drugi operacijski sistem OS Maemo, ki temelji na Linuxu, je Android v glavnem geek platforma. Mnoge aplikacije zahtevajo, da uporabnik rodi svojo napravo. Korenine niso za slabe ali nepovezane. Stvari lahko grejo narobe.

Preberite tudi: Nova funkcija Gmail zdaj omogoča urejanje datotek iz mape »Prejeto«

Če želite na primer uporabiti aplikacijo za zaslone, Shootme, sem moral koreniti svoj X10 Mini Pro. To povej povprečnemu Segunu na ulici. "Rooting", "Permissions" et al ne pomenijo ničesar zanje.

Iskreno, veliko tržnih aplikacij je sranje
Žal mi je, vendar nisem navdušen nad hullaballoo o velikosti android Market. Moja izkušnja je, da jih je preveč sramota. In verjemite mi, da potrebujejo dneve, da lovite skozi vse te grozne namestitve ene problematične aplikacije za drugo in jo zamenjate z drugo problematično alternativo, preden boste končno našli tisto, ki resnično dobro deluje.

Bonitetni sistem je tam, vendar ne deluje dobro.

Živahno življenjsko dobo baterije
Izgleda, da Linuxovi OS-ji ustvarjajo več moči kot njihovi nasprotniki. Misli Maemo. Pomislite Android. Celoten ribnik je poln slabih pripomb o življenjski dobi baterije. Da; Touchscreens prispevajo (pravzaprav kar 50% porabe baterije je iz zaslona na dotik v povprečni napravi Android).

Upoštevajte, da medtem ko so naprave Blackberry cenjene za dobro življenjsko dobo baterije, je bilo ugotovljeno, da ima nova naprava 9800 Torch z manj kot zvezdno baterijo. Zaslon na dotik je glavni razlog za sum.

Zanima me, kako bi bilo, če bi neki proizvajalec poskusil z napravo, ki ni na dotik, Android.

Sklepi
Ali to pomeni, da je Android OS sranje in bi ga bilo treba vrniti skozi okna? Ne z dolgim ​​strelom.

Užival sem v Androidu G1, medtem ko ga imam, in do sedaj sem uživala v X10 Mini Pro. Ampak ne pozabite, da Android OS ima tako kot vsak mobilni operacijski sistem tudi svoje pomanjkljivosti in slabosti.

Prav tako se glasi: kako je moja žena dobila svoj Facebook in email groove nazaj

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here