FBI lahko skrivaj vklopi prenosne kamere; Mobilni telefon naredi stvari težke

Vzdih. Da; FBI dejansko iščejo človeka, imenovanega Mo. Ne morem biti jaz. Gotovo nisem jaz. Še nikoli nisem stopil v ZDA. Še pomembneje je, da nisem kazenski element. Torej, ohladi. Kakorkoli, poročila o preiskavi kažejo, da lahko FBI daljinsko preklopi prenosne kamere - in brez končnega uporabnika, ki se zavedajo - da bi ga vohunili. Tukaj je odlomek iz poročila Washington Posta:

Elitna hackerova ekipa FBI je zasnovala del zlonamerne programske opreme, ki naj bi bila dostavljena tajno, ko se je Mo podpisal na svoj e-poštni račun Yahoo, iz katerega koli računalnika kjerkoli na svetu, v skladu z dokumenti. Cilj programske opreme je bil zbrati vrsto informacij - spletne strani, ki jih je obiskal, in indikatorje lokacije računalnika -, ki bi raziskovalcem omogočili, da bi našli Mo in ga povezali z nevarnostmi za bombo.

Tovrstna visokotehnološka orodja za iskanje, ki jih FBI imenuje "omrežne preiskovalne tehnike", so bila uporabljena, ko se organi borijo za sledenje osumljencem, ki so spretni pri pokrivanju njihovih skladb na spletu. Najmočnejša nadzorna programska oprema FBI lahko prikrito prenaša datoteke, fotografije in shranjene e-pošte ali celo zbira slike v realnem času z aktiviranjem kamer, povezanih z računalniki, pravijo sodni dokumenti in osebe, ki so seznanjeni s to tehnologijo.

Toda mobilne spremembe igre

Kaj se zgodi, če bi se Mo vpisal v svoj račun Yahoo na pametnem telefonu ali tabličnem računalniku in kliknite na povezavo od tam? Morda sistem za prenos prepozna mobilno platformo in prinaša prenos, ki je združljiv z njim, recimo aplikacijo za Android?

Preberite tudi: Povežite se s svetom preko instant messengerja Yaan

Medtem ko poročilo ne razsvetli glede tega, to navaja, da je odmik od tradicionalnega računalništva otežil stvari za FBI:

Tehnologija FBI še naprej napreduje, ko se uporabniki oddaljujejo od tradicionalnih računalnikov in postanejo bolj varni pri prikrivanju njihovih lokacij in identitet. "Zaradi šifriranja in ker cilji vse pogosteje uporabljajo mobilne naprave, je policija prepričana, da bo moralo biti vedno več na napravi - ali v oblaku, " je dejal Thomas, ki se nanaša na oddaljene storitve shranjevanja. "Tam je realnost, da bodo morali te vrste orodij vedno bolj uporabljati."

Ugotavljam, da je vsa stvar fascinantna. Več o opravljanju Mo na Washington Postu lahko preberete več.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here