Fashola odpre Samsung Engineering Academy

Lagos, Nigerija - Samsung Electronics West Africa, v sodelovanju s projektom sekundarnega izobraževanja Lagos Eko, ki je Svetovna banka podprla pobudo za izboljšanje kakovosti javnega srednjega izobraževanja, je naročila prvo Samsung Engineering Academy v Zahodni Afriki kot del svojega cilja razviti 10.000 inženirjev elektronike po vsej Afriki do leta 2015.

Akademijo, ki se nahaja v prostorih vladne tehnične akademije Agidingbi, Ikeja, je odprl guverner države Lagos, g. Babatunde Fashola, SAN.

Med zagonom, guverner Babatunde Fashola je dejal, da je nujno treba razviti tehnične veščine pri študentih, pri čemer ugotavlja, da morajo obstoječi tehniki imeti znanje, ki je pomembno za sodobno tehnologijo. Po njegovem mnenju "morajo prihajajoči tehniki izpostaviti vrhunski tehnologiji, če morajo ostati konkurenčni. Nobenega dvoma ni, da je dobro poznavanje sodobne tehnologije najpomembnejši vir za podjetništvo in ustvarjanje bogastva za tehnike.

Guverner države Lagos, g. Babatunde Fashola, SAN, generalni direktor, Samsung Electronics West Africa, Nicholas Shin in komisarka za izobraževanje, država Lagos, gospa Olayinka Oladunjoye pri naročanju prve Samsung inženirske akademije v Zahodni Afriki, Agidimgbi, Lagos v torek, 31. julija 2012.

Guverner Fashola je pohvalil Samsung za sodelovanje z državno vlado Lagos na akademiji, ki poudarja, da kolegij ni le središče znanja, temveč bo odprl tudi priložnosti za zaposlitev za prebivalce Lagosa, kar je v skladu s prizadevanji njegove uprave za ustvarjanje delovnih mest, zlasti za mlade državljani.

Direktor družbe Samsung Electronics West Africa Nicholas Shin je na današnjem dogodku povedal: »Naš cilj je spodbujati sodelovanje, inovacije, ustvarjanje bogastva in lajšati vodstvene sposobnosti v skupnosti, v katerih delujemo, kot odgovor na resnične potrebe in pogoje ".

"Samsung Engineering Academy je naša pobuda za družbeno odgovornost podjetij, ki se izvaja kot odgovor na potrebo po usposabljanju usposobljene delovne sile tehnikov, ki bodo postali strokovnjaki za storitve, pooblaščeni za ustvarjanje bogastva. Samsung kot kakovostno storitveno usmerjeno podjetje želi povezati dejavnosti družbene odgovornosti podjetij, da bi ohranili našo stopnjo inovativnosti, kar je mogoče doseči le, če vlagamo v kakovostno izobraževanje, da bi mladim pomagali, "dodaja.

Preberite tudi: Winding Down: Truecaller za Symbian OS in druge

Samsung Electronics Engineering Academy, opremljen z najnovejšo elektroniko, je namenjen reševanju pomanjkanja tehničnih in inženirskih znanj v Nigeriji z zagotavljanjem praktičnega, tehničnega usposabljanja učencev srednjih šol. Izbrani študenti bodo skozi letni program inženirskih veščin uskladili s tehničnim učnim načrtom.

Direktor podjetja Samsung Electronics West Africa, g. Nicholas Shin, komisarka za izobraževanje, država Lagos, gospa Olayinka Oladunjoye, guverner države Lagos, g. Babatunde Fashola, SAN, komisarka za izobraževanje, znanost in tehnologijo, država Ekiti, dr. (Gospa) Eniola Ajayi in posebni svetovalec, projekt Lagos Eko za sekundarno izobraževanje, gospa Ronke Azeez med prvo ustanovitvijo Samsung Engineering Engineering Academy v Zahodni Afriki, Agidimgbi, Lagos v torek, 31. julija 2012.

Po zaključku programa diplomirani študentje samodejno izpolnjujejo pogoje za pripravništvo na partnerskih partnerjih programa Samsung. Izjemni izvajalci so dobra priložnost za delo kot neodvisni serviserji ali zaposleni v maloprodajnih prodajnih mestih podjetja. Prav tako so usposobljeni za sodelovanje v eni letni vodstveni priložnosti v sedežu Samsung Electronics v Južni Koreji v okviru 100 afriških mladih voditeljev programa.

Samsung je začel prvo fazo akademij v Južni Afriki marca 2011. Južnoafriška akademija je uradno končala pilotno fazo programa kot prvi razred študentov, ki so diplomirali januarja 2012. V februarju je bila v Keniji začeta druga akademija.

Akademije so del globalne pobude družbe "Hope for Children", ki strateški osredotoča na pritegnitev pozornosti svetovni potrebi po izobraževanju in zdravstvenem varstvu v otroštvu, da se izboljšajo skupnosti po vsem svetu.

Drugi primeri vzgojno-izobraževalnih pobud Samsung Africa vključujejo prvotni svetovni model Solar Powered Internet School, namenjen reševanju vprašanja povezovanja na podeželju, in centrov za elektronsko učenje Samsung, namenjenih izboljšanju učenja in poučevanja z uporabo sodobne tehnologije.

Skupaj s Samsung Electronics Engineering Academies, so ti programi del globalne pobude podjetja "Hope for Children", s čimer se osredotočajo na svetovno potrebo po izobraževanju in zdravstvenem varstvu v otroštvu, da bi izboljšali skupnost po vsem svetu.

Prav tako se glasi: Vsakič, ko želi alternativni OS zagnati aplikacije Android ....

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here