Facebook načrtuje, da bo Afriki prinesel brezplačen internet

Facebook je bil eden od predhodnikov, ki oglašujejo internet za vse. To je prizadevanje za pospeševanje stopnje povezljivosti z obravnavanjem različnih ovir, ki ljudi preprečujejo, da bi prišli na spletu. To je pobuda za prenos interneta v oddaljene kraje sveta. Po stopinjah Googla s projektom Loon je Facebook pravkar sodeloval z Eutelsatom, da bi s satelitsko tehnologijo zagotovil dostop do interneta do 14 držav v podsaharski Afriki.

V sporočilu za javnost je francoska komunikacijska družba Eutelsat dejala, da bosta obe podjetji sodelovali s podjetjem Spacecom, da bi uporabili širokopasovni dostop na prihodnjem satelitu AMOS-6. To bo nameščeno leta 2016, Facebook pa načrtuje delo z lokalnimi partnerji po vsej Afriki, da bi te storitve posredoval podeželskim območjem.

V besedah ​​Mark Zukerberg:

Vesel sem, da napišem naš prvi projekt, ki bo zagotovil internet iz vesolja. Kot del naših prizadevanj za spletno povezovanje na spletu za povezovanje sveta, sodelujemo z Eutelsatom za uvedbo satelitov v orbito, ki bodo povezali milijone ljudi.

V zadnjem letu je Facebook raziskoval načine uporabe letal in satelitov za dostop do interneta v skupnosti z neba. Za povezavo ljudi, ki živijo v oddaljenih regijah, je tradicionalna povezovalna infrastruktura pogosto težka in neučinkovita, zato moramo izumiti nove tehnologije.

V okviru našega sodelovanja z Eutelsatom bo novi satelit, imenovan AMOS-6, zagotovil internetno pokritost velikim delom podsaharske Afrike. Satelit AMOS-6 je trenutno v izgradnji in bo leta 2016 začel obratovati na geostacionarnem orbiti, ki bo pokrivala velike dele zahodne, vzhodne in južne Afrike. Sodelovali bomo z lokalnimi partnerji v teh regijah, da bi skupnosti pomagale pri dostopu do internetnih storitev, ki jih ponujajo satelita.

To je samo ena od inovacij, s katerimi si prizadevamo doseči naše poslanstvo z Internet.org. Povezovanje spreminja življenja in skupnosti. Še naprej bomo delali za povezovanje celotnega sveta - tudi če to pomeni, da gledamo preko našega planeta.

Vir 1, vir 2

Prav tako se glasi: Končno! Facebook določi nore Candy Crush vabi

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here