Facebook morda preskuša funkcijo, ki vam omogoča ustvarjanje zasebnega profila

Facebook testira funkcijo, ki vam omogoča nastavitev zasebnega profila. Ta profil je viden samo vašim najbližjim prijateljem. Že lahko nekatere dele vašega profila skrijete iz očesa javnosti, zato so vidni le nekaterim ljudem. Navsezadnje niso vsi na vašem seznamu prijateljev pravzaprav tvoj prijatelj. Zato se zdi, da bo ta nova posodobitev namenjena racionalizaciji funkcij na Facebooku.

Ni jasno, ali bodo vaši bližnji prijatelji vedeli, da si ogledujejo posebno zasebno različico svojega profila. To je pomembno, saj lahko vaši prijatelji nekaj berijo s svojega zasebnega profila in ga dajo v skupno rabo, kar verjetno ne želite.

To funkcijo je prvič odkril razvijalec, ki je kopal po APK-ju in poiskal najnovejšo Facebook za Android beta. Vendar pa gumb za ustvarjanje zasebnega profila, ki ga je našel, dejansko ni deloval. Zato ni nobenega načina, da bi vedeli, kaj točno podjetje pomeni z zasebnim profilom.

Zasebni profil lahko pomaga, da se Facebook počuti nekoliko bolj osebno. Vendar pa je upravljanje, ki vidi to, moteče. Tako kot krogi v storitvi Google Plus je funkcija potencialno zelo uporabna. Vendar pa je lahko več truda, kot je vredno. Jasno je, da Facebook razmišlja o načinih, kako bi svoje bližnje prijatelje ločili od naključnih ljudi, s katerimi se srečujete na spletu, kar je podobno funkciji »priljubljenih prijateljev«, ki ga podjetje preskuša na Instagramu.

Ampak potem je dobro znano, da Facebook ves čas testira nove funkcije. Možno je, da se ta funkcija ne bo uresničila. To bi lahko bilo enako ali drugo. trenutno ni dovolj podrobnosti o funkciji zasebnega profila, razen tiste, ki je že bila v skupni rabi. Facebook bi v bližnji prihodnosti lahko rekel več o tej temi, zato je najbolje, da si pozoren.

Prav tako se glasi: Facebook razširja iskanje, da vključi tudi vaše objave

Vir

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here