Strokovnjaki so bili napačni: mobilni brskalnik ima še vedno več prometa kot aplikacije

Se spomnite vojne med mobilnim brskalnikom in mobilno aplikacijo? Se spomniš, kako so strokovnjaki rekli, da bi promet mobilnih aplikacij prehitel in premagal mobilni promet brskalnika? Duh. Ni se zgodilo. Ni se zgodilo. Se bo kdaj zgodilo? Mogoče. Morda pa tudi ne. Čas bo povedal. Toda statistika vas bo zdaj šokirala. Počakaj….

Po Morgan Stanley, na ameriškem trgu:

  1. Promet mobilnega brskalnika je dejansko dvakrat večji od prometa mobilnih aplikacij
  2. Promet mobilnega brskalnika dejansko narašča hitreje kot promet v aplikacijah za mobilne naprave
  3. 90% podjetij v potovanjih, maloprodaji in financah dobi več kot 50% svojih obiskov iz mobilne mreže

Je to vse? Pravzaprav, ne. Obstajajo zelo pomembne novice o flip strani. Po mnenju družbe Comscore na ameriškem trgu:

  1. 87 odstotkov vseh časov, porabljenih za mobilne naprave, je bilo porabljenih v mobilnih aplikacijah
  2. socialne, zabavne in igralne aplikacije predstavljajo večino uporabnikovega angažiranja aplikacij

Promet proti času
Kdor se ukvarja s prometno statistiko, razume razliko med prometom uporabnika in časom, ki ga porabijo uporabniki na platformi. Spletna stran ima lahko veliko prometa, vendar nizko uporabniško angažiranje, pravijo, da povprečni uporabnik porabi 2 minuti in je izklopljen za dan. Druga spletna stran z manjšim prometom ima lahko večjo angažiranost, tj. Povprečni uporabnik vsak dan dnevno porabi 10 minut na spletnem mestu, od strani do strani in objavljanje komentarjev. Obe metriki sta pomembna in koristna na različne načine.

Vidimo torej, da mobilni brskalnik dobi več prometa kot mobilne aplikacije, vendar ljudje dejansko porabijo več časa v aplikacijah kot v svojih mobilnih brskalnikih. No, to je razumljivo. Obstaja veliko aplikacij, ki ne zahtevajo internetne povezave do funkcij - iger, koledarjev, beležk, bralcev dokumentov in urednikov, gledalcev slik in urednikov, glasbenih in video aplikacij itd.

Preberite tudi: Ustvarite neverjetne vsebine z razvojem aplikacij za mobilne naprave

Tukaj je, koliko dogodkov, povezanih z internetom, na mobilnih napravah:

  1. Kadar ljudje potrebujejo informacije, vodijo iskanje iz vrstice za iskanje ali svojega spletnega brskalnika in dobijo povezave do spletnih mest. Seveda, ko so končali branje, zapustijo brskalnik in se vrnejo v katero koli aplikacijo prej ali v drugega
  2. Uporabniki aplikacij s posebnimi socialnimi mediji objavljajo povezave do člankov in kliknejo, da bi jih prebrali, nato pa se vrnejo v družabno aplikacijo ali v drugo aplikacijo v telefonu

Statistični podatki so samo na ameriškem trgu, vendar ni nobenega dvoma, da bi morala biti globalna poštena zastopanost mobilnih uporabnikov. ZDA so najnaprednejši trg v smislu aplikacij, zato so podatki lahko še bolj nagnjeni k mobilnemu brskalniku zunaj tega trga. Tudi če ljudje porabijo veliko več časa v aplikacijah kot v brskalniku, le nekaj aplikacij - približno pet od njih - predstavlja veliko povprečnega angažiranja aplikacij. Veliko aplikacij se redno ne uporablja, večina aplikacij se po začetnem poskusu nikoli ne uporabi.

Namigi za razvijalce in blagovne znamke : v povprečju vaše spletno mesto, ki izpolnjuje zahteve za mobilne naprave, ponuja veliko večjo možnost za odkrivanje in uporabo kot za vašo mobilno aplikacijo.

Ne; mobilna vojna še ni končana. To je zelo živo in dobro.

Zanimiv fenomen v vseh. Ali menite, da bo promet mobilnih aplikacij nekega dne dohitel in nadomestil mobilni spletni promet?

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here