Etiquette za takojšnje sporočanje

Takojšnje sporočanje (IM) je ujetih v obliki požara, veliko sporočil pa je prek mobilne naprave. Ali je to dober stari Yahoo Messenger, Live, Gtalk, WhatsApp ali BlackBerry Messenger, ljudje zdaj uporabljajo takojšnje sporočanje kot alternativo tako glasu kot SMSu.

Kot na vseh področjih komuniciranja je etiketa bistvena za dostojno medsebojno delovanje z drugimi.

Ena ne-ne v trenutnih komunikacijah uporablja funkcijo buzz ali ping, da začnete pogovor. To je preprosto draženje vsaj in se mnogi smatrajo zelo nesramne.

Če želite pozornost stika, bo storil preprost "Hello" ali "Dober dan". Če je stik na voljo, se bodo odzvali z pozdravom, nato pa se pogovor nadaljuje. Če se ne odzovejo, pokažite nekaj. Morda so dejansko zasedeni.

Če niste zelo intimni s stikom in želite se šaliti nekaj, uporabite ustrezne emotikone, tako da je vaš namen jasen drugi osebi.

Nikoli ne pozabite, da vaš stik ne more prebrati vašega razpoloženja, izražanja obraza ali jezika telesa preko IM. Za jasnost uporabite emoticone.

Vedno vzemite bolečine, da se razložite. Ko poskušate vnesti hitro sporočilo, je težko napačno razumeti. Kaj misliš, morda ne bo prišlo, kot si nameraval.

V celoti ostanejo civilni in občutljivi. Takojšnje sporočanje je super, vendar lahko pošilja napačne signale in neredne odnose (tu besedo uporabljam tukaj), bodisi družabni ali poslovni.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here