Konec mobilne konvergence?


Koncept konvergence v mobilnosti je osredotočen na eno napravo, ki obravnava vsako nalogo, ki jo zahteva uporabnik. V začetku smo imeli dlančnike in mobilne telefone. Potem ko se je zamisel konvergence povečala, so se funkcije PDA začele vključevati v telefone in pametni telefon je na koncu rodil.

Že vrsto let je bil pametni telefon prvak konvergence. Toda ta koncept ne izgleda tako, kot da bo večkrat sprejel množično sprejetje, razen če in dokler se ne bodo spremenili nekateri dejavniki na zemlji.

Let's se soočamo, uporabniki energije močno potiskajo pametne telefone v teh dneh. Vzemi mojo situacijo - moj Nokia N8 ima vedno 3G povezavo, zaseda sinhronizacijo moje pošte, stikov in koledarja prek Microsoft Exchange.

Moj račun Twitter tudi ves čas povezuje. Obstaja yahoo Messenger, ko ga potrebujem, in obaskularno spletno brskanje. Prav tako uživam v glasbi na svoji napravi. Nazadnje so glasovni klici in SMS.

Vse skupaj obrnite na ploščo z zaslonom na dotik in s trenutno tehnologijo akumulatorja na mobilnih napravah, saj veste, da je neumnost, da pričakujem, da bo N8 trajal ves dan.

Zato postanem vse bolj prepričan, da bomo kmalu priča koncu konvergence. S tablico bi lahko premaknil določene naloge s svojega pametnega telefona in s tem podaljšal življenjsko dobo baterije.

To je bila moja izkušnja, ko sem imel Apple iPad. Glasba, sestanki, e-pošta, družabna omrežja in brskanje po spletu so bili v celoti premaknjeni v iPad in moj telefon ni imel več.

Na sprednji strani telefona sem imel zelo zmogljiv telefon, SMS in vrhunsko kamero. To je povzročilo dolgotrajne baterije na telefonu. In manj skrbi.

Preberite tudi: Google Keyboard je zdaj na voljo v naši regiji!

To je moja popolna kombinacija. Ta kombinacija bom verjetno sprejela. To pomeni, da bom pri izbiri primarnega pametnega telefona vedno iskal naslednje funkcije:

  1. Odlična kakovost klica
  2. Dobra SMS funkcionalnost
  3. Vrhunska kamera

Kar se tiče moje izbire tablete, še ne vem zagotovo. Želim tablico z vgrajenim 3G radijem. Prav tako bi potreboval funkcijo vroče točke, zato lahko svoj internetni dostop delim z mojim netbookom, ko ga rabim.

IPad 2 se spomni takoj, zlasti ob upoštevanju izjemne zmogljivosti baterije. Vendar mi ni všeč pomanjkanje telefona in SMS vmesnika na območju iPad (za nalaganje časa in naročanje na načrte podatkov) - in prosim, ne omenjajte jailbreakinga zame . Ni zanima.

Toda tudi nekatere od rešitev za Android nimajo teh značilnosti preveč. Njegova džungla zunaj in izbira tablete postaja zastrašujoča naloga.

Še vedno sem v konceptualni fazi tega načrta. Prečkal bom ta most, ko pridem tja. Ali pa bo prišel nekaj novega, velikega razvoja v baterijah za mobilne telefone in postal ta članek zastarel .

V tem času vas prosimo, da slišimo od vas: če bi sprejeli strategijo telefona in tabličnega računalnika, kaj bi obvestilo o vaših odločitvah? Pripombe prosim.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here