Naraščajoči trgi plačujejo trikrat več kot ostali svet za širokopasovne povezave

Potrošniki, ki živijo na nastajajočih trgih, plačajo do trikrat več za širokopasovne povezave kot njihovi zreli tržni partnerji, pravi Ovum.


Raziskave neodvisnega telekomunikacijskega analitika o širokopasovnih povezavah na 15 nastajajočih trgih so pokazale, da nastajajoči potrošniki plačujejo veliko več kot v tujini, kljub zaslužkom najnižjih plač.

Angel Dobardziev, vodja prakse Ovum in avtor poročila o cenah širokopasovnih povezav na razvijajočih se trgih *, je dejal: "Stroški širokopasovnega dostopa v nekaterih razvijajočih se državah so trikrat višji kot pri zrelih trgih, kar je v povezavi z nizkimi plačami nedosegljivo razkošje za vse razen majhne skupine na vrhu socialno-ekonomske piramide.

"Presenetljiva razlika v cenah širokopasovnega dostopa na zrelih in nastajajočih trgih pomeni, da obstaja velika razlika glede uveljavljanja storitev."

Nigerijske širokopasovne tarife so bile med najdražjimi tistih, ki so jih vzorčili Ovum, letni stroški nekaterih storitev pa dosegajo več kot 2000 dolarjev na leto, kljub temu, da ima država nizek BDP na prebivalca po 1.170 dolarjih.

Južna Afrika je imela najvišje širokopasovne cene vseh vzorčenih držav. Ugotovljeno je bilo, da so letni stroški nekaterih storitev znašali več kot 5000 dolarjev, v primerjavi z BDP v višini 5.820 dolarjev na leto.

Angel dodaja: "Ključ do širokopasovnega dostopa za nastajajoče trge bo povečanje ponudbe in konkurence, ki je na večini trgov trenutno skromno in ne obstaja zunaj ključnih mestnih območij.

"Vendar pa bodo številni trgi zahtevali usklajena zakonodajna in politična prizadevanja za povečanje konkurence in ponudbe ter doseganje dostopnosti na dosegu velikega potrošniškega trga. Zaenkrat ni jasno, kako hitro se bo to zgodilo. "

Preberite tudi: Kratka zgodba: koliko je vaš telefon?


O OVUMU
Ovum strankam nudi neodvisno in objektivno analizo, ki jim omogoča boljše poslovne in tehnološke odločitve. Naša raziskava prinaša več kot 400.000 intervjujev letno s poslovnimi in tehnološkimi, telekomunikacijskimi in soustvarjalci odločanja, kar daje Ovumu in našim strankam neprimerljiv vpogled v poslovne zahteve, pa tudi tehnologijo, ki jo morajo podpirati organizacije. Ovum je del skupine Datamonitor.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here