E-pošta na telefonu Nokia N8

Živim na elektronski pošti. Dobesedno. Ne glede na to, ali je v zvezi z mojimi odgovornostmi v Alireti, tukaj v mobilnosti Nigeriji ali drugje, sem močno odvisna od e-pošte za obvestila in sporočila. Kot taka, da bom prevzela vse pametne telefone kot svojo glavno povezano napravo, mora to dostaviti na sprednji strani.

V dneh Symbian 3. izdaje in 5. izdaje sem nadaljeval s težavami v zvezi z e-pošto, zlasti v zvezi z Gmailovimi storitvami - e-poštnim IMAP-om, imenikom in sinhronizacijo koledarja. Glejte: blues pametnih telefonov: S60 in Gmail. Nekatere od teh vprašanj sem imela z mobilnim telefonom Nokia N900.

Aplikacija New Symbian Email dobi oznako prehoda
N8 podpira več protokolov, kot so Mail for Exchange, Gmail, Yahoo, Live, Hotmail in druge storitve POP3, storitve IMAP.

Z veseljem sem ugotovil, da je bila nastavitev e-pošte na N8 gladka. Imel sem svoje Googlove stike in sinhronizacijo koledarja, tako da za ta namen nastavim račun Exchange. To se sinhronizira enkrat na dan, da se moje podrobnosti v zanki. Pritrjevanje na enkrat na dan pomaga tudi pri ohranjanju življenjske dobe baterije.

*** Prebral sem članek in njegove naknadne komentarje na priljubljeni spletni strani za mobilne naprave in vtis je bil, da Nokia N8 ne obravnava sinhronizacije z Google Koledarjem in stiki. Iskreno, ne vem, o čem govorijo. Moj N8 sinhronizira moje Googlove stike in koledarje brez težav, kot tudi X10 Mini Pro s sistemom Android in podobno kot iPhone 3GS, ki deluje na iOS.

Nato nastavim drug e-poštni račun samo za osebno pošto v Googlu in jo nastavite na sinhronizacijo vsakih 15 minut. Prejemanje in pošiljanje pošte delata v redu.

Prav tako se glasi: Visafone zmanjša glasovalno tarifo na omrežje na 1kobo na sekundo

HTML e-pošta? Preveri.
Na koncu dobimo podporo za elektronsko podporo HTML Symbian. To pomeni, da si lahko ogledate in preberete e-pošto, ki je bila oblikovana v obliki HTML, ki vam je bila poslana v vsej svoji slavi.

Priloge
Symbian je bil tradicionalno dober pri ravnanju s prilogami, N8 pa ne krši te tradicije. Priloge se lahko pošiljajo enostavno in ko jih prejmete v dohodni pošti, so lahko tudi neposredno ali shranjene v napravo. Ne glede na to, ali je dokument Word, datoteka PDF ali slikovna datoteka, N8 dobro prilagaja priloge.

Drugo
E-poštno posredovanje. Tudi za odhodna pošta lahko določite podpis. Označite pošto kot prebrano / neprebrano, označite, premaknite v mape in označite predmete za poznejšo pozornost.

Nastavite lahko podrobne informacije o nalaganju - dnevi v tednu, urah dneva in pogostosti. Obstaja tudi storitev PUSH, če jo želite - in dobi mi sporočila hitreje kot moj računalnik. Lahko tudi odločite, da bodo pošto prenesene v celoti ali samo v glave.

Obstaja tudi uporaben pripomoček za e-poštni naslov za enostaven dostop do dohodnih e-poštnih sporočil.

Vsekakor sem ugotovil, da je aplikacija za e-pošto intuitivna, izboljšave v uporabniškem vmesniku Symbian pa so tudi tukaj. Točne (ne glasne) prehode in učinki ter dosledno delovanje s tapkanjem so upoštevane.

Vmesnik zagotavlja še naprednejšo funkcionalnost na uporabniku prijazen način. Na primer, pritisnite in držite, da odprete spustni meni (ali pa je pojavno okno?). Če na primer pritisnete in zadržite povezavo, dobite možnosti, da odprete povezavo, jo dodate v zaznamke ali kopirate naslov.

Preberite tudi: Nigerija Android telefonov z Android Go dobili nove funkcije

Tam je še več, vendar je povzetek tega, da je prvič v nekaj letih resnično zadovoljna z e-pošto na napravi Symbian.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here