E-pošta in Exchange ActiveSync na Samsung Jet

E-poštni odjemalec na Samsung Jet je odličen del dela. Podpira povezave SSL / TLS, priloge, arhiviranje po mapah in posredovanje e-poštnih sporočil. Omogoča blokiranje dohodnih pošt po naslovu ali predmetu. E-poštno sporočilo lahko tudi natisnete prek povezave Bluetooth.

Z vgrajenim pregledovalnikom dokumentov lahko berete (vendar ne urejate) vse priloge PDF, Word, Excel in PowerPoint, ki so vam poslane kot e-poštne priloge.

Vendar ima omejitve. Ima največjo omejitev prenosa 5mb na pošto, zato vsa e-poštna sporočila, ki so večja od tega, niso pridobljena. Ampak, ali ne bomo šepali? 5 MB zveni kot veliko za večino uporabnikov.

Poštni odjemalec je mogoče konfigurirati za prejemanje pošte v presledkih 30 minut, 1 uro, 3 ure, 6 ur, 12 ur ali dnevno. Želimo veliko manjše intervale, kot so 5 in 10 minut. Ne morete določiti določenih ur v dnevu, ko je treba preverjati pošto, ki jo dobite pri nekaterih naprednejših e-poštnih odjemalcih.

V naših prvih prikazih naprave smo omenili, da obstaja splošna težava, ki jo imajo naprave Samsung z Gmail IMAP povezavami. Medtem ko POP3 deluje v Gmailu, je IMAP le eleganten za nas.

Še vedno smo pretrgali to težavo v Gmailu IMAP (videli smo, da nam je všeč ta telefon, vendar smo obširno uporabljali Gmail IMAP!), Ko smo preizkusili priloženo aplikacijo Exchange ActiveSync.

Menijski meni Exchange ActiveSync
Exchange ActiveSync je storitev za sinhronizacijo podatkov, ki uporabnikom mobilnih naprav omogoča dostop do svojih e-poštnih sporočil, koledarja in stikov ter ohranja dostop do teh informacij, medtem ko so brez povezave. Na srečo Google Sync uporablja protokol Microsoft® Exchange ActiveSync®.

Prav tako se glasi: Moj dragi HTC One X se vrne z nekaj drama

Nastavili smo jo in v nekaj minutah smo sinhronizirali ne le našo pošto, ampak tudi stike in koledar. Res, res, zelo lepa stvar je, da Exchange ActiveSync ima možnost PUSH (kar smo seveda omogočili takoj), naša e-poštna sporočila pa so bila potisnjena v slog Blackberrya v realnem času Jet.

Nastavitev Exchange ActiveSync Prejeto z računom Gmail
Aplikacija Exchange ActiveSync ima tudi pripomoček, ki ga lahko postavite na začetni zaslon naprave Jet, tako da lahko preprosto dostopate do svojih e-poštnih sporočil.

Razglednica za začetni zaslon Exchange ActiveSync

No, ustavili smo se. Za naše najbolj kritične e-poštne storitve lahko dejansko prezremo e-poštnega odjemalca in uporabimo Exchange ActiveSync. To pomeni, da obstajajo pomanjkljivosti v intervalih iskanja standardnega e-poštnega odjemalca.

Na primer v naši sestrski družbi Alireta smo razvili svoj sloves kot spoštovanega nigerijskega spletnega gostitelja, ki je vedno ostal na spletu (vsaj eno osebje je vedno na spletu kadar koli), tako da dobimo podporo v realnem času in obvestila strežnika . Vsaka slušalka - pametni telefon ali ne -, ki nam pomaga, da to naredimo bolje, postavi nas na hrbet.

Samsung S8003 Jet vse bolj išče kot popolno orodje, ki potrebuje zelo malo pomoči od tretjih oseb. Medtem ko smo prepričani, da to ni dobesedno "pametnejši, pametni telefon", kot Samsung touts, je ta pripomoček tako zelo zmanjšal vrzel, da smo se strinjali, da to postane delo opravljeno za nas. Uporabniki pametnih telefonov že od nekdaj uporabljamo, zato prihajajo od nas, kar govori nekaj.

Posodobitev 4. februarja 2010
Obstaja nadležna težava z Jetovim izvajanjem IMAP-a v vgrajenem poštnem odjemalcu. V idealnem primeru se na IMAP-u, če pošta prispe na telefon in se prebere, se status te določene pošte na strežniku samodejno spremeni v "Read" tudi.

Na Jetu to ne deluje tako. Vsa e-poštna sporočila, ki se glasijo na telefonu, ostanejo neprebrana na strežniku in jih morate ročno označiti z »Read«, ko dostopate do svojih e-poštnih sporočil prek spletne pošte.

Sprašujemo se: kakšna je točka IMAP? To je nadležno, ker ima za posledico podvojene ukrepe in je v bistvu zapravljanje časa za zasedeno osebo.

Kmalu kmalu: Ali ste vedeli, da ima poleg odlične kamere z ločljivostjo 5 milijonov slikovnih pik Jet resnično uporaben urejevalnik slik in (da) urejevalnik videoposnetkov? Ne; ne šalimo se.

Prav tako se glasi: Tukaj je, kaj storiti, ko naletite na zvočno bliskavico Bluetooth

Samsung Jet je tudi vaš medijski studio. Ne izginej!

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here