Sanje o neomejenih podatkih

Mnogi ljudje, sami vključeni, še vedno čakajo na čas, ko bodo ponudili neomejene načrte podatkov za moje mobilne operaterje v Nigeriji. Z "neomejenimi podatki" mislim na načrt, ki ga lahko uresničite brez težav pri hitrosti in zanesljivosti.

Na žalost ni mogoče videti dejavnikov in trendov, kot je navedeno spodaj.

Visoki stroški poslovanja in pomanjkanje varnosti ter z njimi povezani izzivi so tisti, ki se morajo ukvarjati z omrežnimi operaterji v Nigeriji. Štiri glavne operaterje v Nigeriji je nedavno kaznovala komisija za komunikacijo v Nigeriji zaradi slabe kakovosti storitev. To je po mojem mnenju le propaganda in ne obravnava dejanskih vprašanj na tleh.

Zaradi pomanjkanja stabilnega javnega oskrbe z električno energijo v državi mobilni operaterji porabijo milijarde mesečnih baznih postaj za napajanje na Irskem po vsej državi. Potem se pojavijo redna dejanja vandalizma, ki dodatno otežujejo razmere. Kdo nosi to težavo? Naročniki. Preprosto.

3G mobilne internetne storitve so na voljo od leta 2001, vendar tukaj smo v Nigeriji leta 2012, se še vedno borimo z zanesljivostjo. Seveda je prišlo do izboljšav, vendar moramo še daleč.

Potem pa obstaja dejstvo, da na svetovnem prizorišču strošek pasovne širine in naraščajoče povpraševanje na omrežjih povzročata blokado neomejenih podatkovnih načrtov.

V Združenih državah, kjer se že uporabljajo 4G hitrosti, se neomejene podatkovne storitve začenjajo razširjati. Na primer, Verizon Wireless, največji ponudnik CDMA v državi, je prenehal ponuditi neomejene podatke. Enak trend je opazen tudi na drugih območjih po svetu.

Prav tako se glasi: Microsoft za nakup enote mobilnih telefonov Nokia?

Nekateri ponudniki internetnih storitev v Nigeriji, zlasti v Lagosu, so uporabljali neomejeno podatkovno storitev, vendar so se zatekli tudi k zmanjšanju. Primeri so Mobitel in nazadnje Swift, ki so prenehali ponujati neomejene mesečne podatkovne storitve.

Glede na to, da sem v nekaj dneh dokončal mesečno dodeljevanje podatkov v višini 6 GB, si lahko predstavljam, da je neomejen internet nekaj, kar bom še naprej želel.

Ali je kdaj videla svetlobo dneva, je popolnoma drugačna stvar.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here