Ne kopirajte narobe! Pisatelji imajo izključne pravice do svojih del

Preden kopirate vsebino z nečloveške spletne strani, spletnega dnevnika, knjige ali revije, upoštevajte naslednja dejstva o avtorskih pravicah:

1. Avtorske pravice so izključna pravica za uporabo dela pisatelja. Pisatelj je lastnik. Pisatelj lahko toži tiste, ki uporabljajo brez njihovega dovoljenja.

2. Piscu ni treba izdati obvestila o avtorskih pravicah. Zakon pravi, da so njegove pravice že. Ne glede na to, ali je to tako ali ne, je nepomembno. Pravice so njegove.

3. Nekateri pisatelji izdajo predhodno dovoljenje za kopiranje in razmnoževanje, tako da predložijo majhno obvestilo o določitvi pogojev, za katere je mogoče kopirati. Upoštevajte njihove pogoje. To je njihovo delo. Imajo pravico navesti, kako naj se uporablja.

4. Če pisatelj vnaprej ni dal dovoljenja, je v redu, če navedete odstavek ali dva svojega dela, z ustreznim kreditom (v offline delih) ali povezavo s prvotnim člankom ali zgodbo (v spletnih delih). Napačno je, da se članek ali zgodba v celoti reproducira brez dovoljenja. Ne.

5. Kjer bi radi v celoti reproducirali članek ali zgodbo, je pravilna stvar, da se za pisanje obrnete na pisatelja. Če odobri dovoljenje, je običajno pod določenimi pogoji. Navedeni pogoji lahko vključujejo pristojbino za uporabo svojih del ali ne. Z zakonom vas obvezuje, da se držite ne glede na te pogoje in pogoje, če se odločite za nadaljevanje, sicer boste kršili avtorske pravice. NIKOLI ni prav, da reproducira delo pisatelja v celoti brez predhodnega izrecnega dovoljenja.

Preberite tudi: Reliance Jio Funkcije telefona 4G in aplikacije: nova vrsta funkcij telefona

Celotna točka dovoljenja je, da če ni bila dana, potem obstaja omejitev. Pisateljova zgodba ali članek je njegov znoj in njegov izdelek. Spoštuj.

Ta članek je bil rojen iz kratke razprave na Cvrkutati, ki je pred nekaj tedni vključevala TexTheLaw, trgovinsko pravo in intelektualno lastnino. Tiskalniki TexTheLaw na tem področju so bili lucidni. Kaj sem storil v tem članku je meso nekaj tistih tweets. Seveda, če ste pisatelj ali ustvarjalna oseba ali založnik in potrebujete nekoga, ki pozna svojo čebulo na temo intelektualne lastnine, ga obiščite.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here