Ali velikost zaslona naredi kakšno razliko?

Pred letom dni sem šel ven in kupil sam sam Samsung S8003 Jet, funkcionalni telefon, ki je bil tržen kot "pametnejši od pametnega telefona". Imela je 3, 1-palčni, AMOLED uporovni zaslon na dotik, za katerega sem se počutil, da je bil takrat velik (to je bilo januarja 2010, veste). 3-palčni zasloni so se začeli pojavljati v modi v tistem času, zato je bil Jet razstavljavec prvak vrste.

Konec lanskega leta sem se veselil igranja s 4, 3-palčnim zaslonom HTC HD 7, napravo Windowsphone, in me je posebej zanimal uporabniški vmesnik WP7. Medtem ko uporabniški vmesnik WP7 ohranja svoje zasluge, malo sem vedel, da je bil velik del faktorja WOW zaradi velikosti zaslona. Kako sem prišel do tega zaključka?

Po HD7, sem dobil roke na drugi WP7 napravi, HTC 7 Mozart, tokrat športno 3.7-palčni zaslon. Tokrat ni bilo WOW. Uporabniški vmesnik je bil še vedno tako tekoč in popolnoma enak, vendar ga preprosto ni zaznamoval, kot je to storil na 4, 3-palčnem HD7.

Fastforward do začetka marca 2011, ko mi je Nokia West Africa predstavil Nokia E7 za ohranjanje. Ne pozabite, da sem že od novembra lani uporabljal N8 (tudi iz podjetja Nokia). N8 ima 3, 5-palčni zaslon, novi Symbian UI pa dobro izgleda. Toda ...

Ko sem poganjal 4-palčni zaslon E7, je bilo vse daleč bolje videti. Enak uporabniški vmesnik, enake ikone, vendar videti veliko bolje. Besedilo je bolj berljivo. Slike so jasnejše.

Seveda ima Nokia E7 znameniti in odličen ClearBlack AMOLED zaslon, ki troši N8, ki nima tehnologije ClearBlack. Črnci so resnično, res črn, sončna svetloba je čitljivost odlična, kontrast in ostrina sta omamna. Zaslon E7 me preprosto spominja na čudovit zaslon Nokia E90 je osupljiv.

Preberite tudi: zasebnost klica; Šifrirajte svoj klic z uporabo Signala za iPhone

Po mojih izkušnjah z dvema ločenima mobilnima platformama se mi zdi zelo jasno, da velikost zaslona telefona spremeni. Ali to pomeni "večje je bolje"? Ni nežnejše. Po mojem mnenju, poleg določenih velikosti, telefon postane neprijetno za uporabo kot ... tudi ... telefon.

Mislim, da je zaslon od 4 do 4, 5 cm optimalen. Karkoli nad tem, in nisem tako prepričan.

Kaj misliš? Ali velikost zaslona razlikuje v vaših knjigah? Kakšna je vaša idealna velikost zaslona telefona?

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here