Ali BlackBerry Torch bolje upravlja medijske datoteke kot iPod Touch?

Blackberry Torch 9800 je najboljša naprava Blackberry, ko gre za predvajanje medijskih datotek, kot so video posnetki in avdio pesmi. Razlog je preprost; ima večji zaslon, boljšo kamero v primerjavi z drugimi Blackberry napravami do danes in video snemalnik zapise video pri 30fps z neprekinjeno samodejno ostrenje.

V tem prispevku bom delil, kako dobro je medijski predvajalnik Blackberry baklo, saj gre glave do glave z Apple iPod Touch. Primerjam z iPod Touch, ker sem jaz sam lastnik, glasbeni in video predvajalnik na iPod Touch pa je skoraj enak kot v iPhoneu.

Testiral sem BlackBerry Torch in iPod Touch za predvajalnik glasbe, video predvajalnik in diktafon.

Predvajalnik glasbe

Blackberry Torch ima izboljšan predvajalnik glasbe od prejšnjih naprav Blackberry, saj ima Blackberry OS 6.0. Toda v primerjavi z iPod-om predvajalnik glasbe še vedno manjka nekaj funkcij. Predvajalnik glasbe na iPodu lahko prikaže besedilne in medijske informacije, ki jih Blackberry Torch ne more (primerjam privzete predstavnostne predvajalnike, zato nobena aplikacija, ki podpira gledalca besedila, ne upošteva). Poleg tega ima predvajalnik glasbe iPod Cover Flow, kar je zelo edinstveno.

Torej, glasbeni predvajalnik iPod ima boljše funkcije kot glasbeni predvajalnik Blackberry. Vendar pa sem preizkusil igranje iste skladbe na obeh napravah, da preizkusim jasnost in bass odziv obeh naprav in Blackberry presenetljivo zmaga ta bitka. Uporabil sem slušalke BOSE in Blackberry prihaja z boljšo kakovost zvoka. Prav tako ne morete spremeniti skladbe z gumbom za glasnost iPod Touch, ima Blackberry Torch prednost tukaj.

Preberite tudi: Dražba: BlackBerry 9630 Tour (prodano)

Torej, moje končno mnenje je, da če vas skrbi le poslušanje svoje najljubše pesmi in manj pozornosti pri branju besedila, medtem ko se pesem igra, bo Blackberry opravil delo. Če potrebujete več funkcij, kot so Cover Flow ali lirični gledalec, bi morala biti iPod Touch vaša izbira.

Video predvajalnik

Predvajanje videoposnetka na iPod touch je zelo preprosto. iTunes pretvori video za iPod / iPad in ga nato sinhronizira. Toda za Blackberry je drugačen, mora uporabnik sam pretvoriti videoposnetek, da bi ga lahko igral v svojem Blackberry-u. Poskušal sem igrati Full-HD video na obeh iPod Touch in Blackberry Torch.

Če je videoposnetek pretvorjen z iTunesom, se glasno predvaja na iPod-u. Toda Blackberry se sooča s kakšnim problemom, ki se predvaja v tem videoposnetku. Prvih nekaj sekund se igra malo počasi, nato pa se preostali del videoposnetka dobro prikaže na Blackberry-u. Ta problem je mogoče rešiti z zmanjšanjem FPS (Frame Per Second) in zvočnega kodek videoposnetka. Tako očitno iPod Touch zmaga bitko za video predvajalnik.

Snemalnik zvoka

To je edino področje, kjer se obe napravi ujemata med seboj. IPod in Blackberry Touch dobro zabeležita, vendar za iPod potrebujete mikrofon, medtem ko blackberry ne potrebuje slušalk / mikrofonov. Ker ima vgrajen mikrofon.

Nazadnje bi rad povedal, da iPod Touch predvaja video posnetke bolje, ima več predvajalnikov v predvajalniku glasbe, vendar, vsakič, ko je treba povezati z iTunesom, da bi dodali nove videoposnetke / zvočno pesem. Zato včasih rad raje Blackberry; ker lahko v svojem brskalniku datotek povlečem in spustim ničesar, in to bo samo igral. Hitreje kot iTunes.

Preberite tudi: Na voljo so telefoni Nokia in Sony Ericsson

Poleg tega Blackberry Torch ima prednost s prenosom datotek Bluetooth, ki je na voljo samo v jailbroken iPod Touch. Spodnja linija je pomanjkljivost iPoda iTunes, ki bo verjetno rešena takoj, ko bo na voljo iCloud. Blackberry Torch mora izboljšati svoj predvajalnik glasbe z več funkcijami, kot so pokrivni tok in lirični gledalec, da bi tekmovali z Apple iPod.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here