Ali res potrebujete pametni telefon?

Pametni telefoni so buzz v teh dneh - ti super-telefoni, ki vam omogočajo namestitev domačih aplikacij gazillion in vam omogočajo, da jih vodite istočasno. Naprave z enim od Blackberry, Symbian, Android, OS X in Windows Mobile potiskajo potrošnike z vseh strani. Nagib, bolj ali manj, je, da lahko naredite več na vašem telefonu.

Vprašanje je, Ali res potrebujete več na vašem mobilnem telefonu?

Čeprav cenim vrednost sposobnih pametnih telefonov, je še vedno moj položaj, da vam, razen če potrebujete zmogljivosti, ki jih ponujajo, ne potrebujete.

Nekoč sem prebral intervju predsednika velike oblike IKT v Nigeriji na straneh tehnološke revije. Bil je ponosen lastnik pametnega telefona Nokia 9500 Symbian v tistem času. Ko so ga vprašali, katere dejavnosti je opravil na mobilni zveri, je navedel - čakaj na to - telefonske klice in besedilna sporočila. Ko je še naprej prodrl, če je naredil še kaj drugega, dodaja, da posnema slike svojih otrok enkrat.

Za prednosti tistih, ki ne vedo, kaj je sposoben 9500 (še vedno imam mojo staro enoto), sem obdržal svojo osebno in pisarno pošto na svojem, dostopal do računov spletnega strežnika v vgrajenem spletnem brskalniku, ko je izven dosega mojega osebnega računalnika, uporablja Yahoo Messenger, uredil Word in PowerPointove dokumente z njo, branje datotek PDF, fotografiranje, pošiljanje in ponovitev faksov, prenesene datoteke z interneta, datoteke z infrardečimi žarki in bluetooth, preučevali svetopisemsko, od njega.

Prav tako se glasi: mobilni velikani, drugi, promovirajo internet za vse

Oh, ja; Dodati moram, da sem opravil nekaj telefonskih klicev in upravljal SMS na častitljivi 9500.

Čeprav ne pričakujem, da bi vsi - tudi večina ljudi - uporabljali zmogljivo napravo, kot je 9500, tako intenzivna, kot sem jo storila, če je kdo kdo glasovni klic, SMS in slikanje, ne potrebuje pametnega telefona.

Pravzaprav, tudi če nekdo dodaja osnovno upravljanje e-pošte na ta seznam, ne potrebuje pametnega telefona. Imam nizko tehnologijo Nokia 1680 (stroški približno N10, 000), ki obravnava osnovna POP / IMAP e-poštna sporočila in priloge prek povezave GPRS / EDGE. In to dobro deluje. Če potrebuje dotik razreda, da gre s tem, kaj pa na Nokia 8800 Gold Arte namesto?

Ali res potrebujete pametni telefon? Morda, kaj potrebujete, je kamera ali glasbeni telefon? Če menite, da potrebujete pametni telefon, za kakšne dejavnosti potrebujete enega?

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here