Ali potrebujete hitri zagon avtomobila? Tukaj je, kaj storiti

Obstaja več razlogov, zakaj bi vaš akumulator lahko umrl. Na srečo je ena izmed najlažjih stvari, ki jih je treba popraviti, ko gre kaj narobe. Ko ugotovite, da je baterija vašega avtomobila mrtva, boste morda morali skočiti avtomobil. Preden to storite, poskrbite, da imate vsa potrebna orodja, ki so niz skakačnih kablov, par rokavic in drugo delovno vozilo.

Tukaj sledite navodilom za začetek svojega avtomobila:

 • Najprej izklopite vse električne komponente vozila. Te napajajo napajanje iz akumulatorja, zato jih morate izklopiti, če je tako mogoče pravilno napolniti baterijo.
 • Zdaj, parkiraj z dobro baterijo poleg avtomobila z mrtvimi akumulatorji, vendar se jim ne dotikajte. Prepričajte se, da lahko jumper kabli dosežejo obe akumulatorji. Za avtomobile z avtomatskim menjalnikom postavite vozilo v park in za avtomobile z ročnim menjalnikom nastavite vozilo na nevtralno. Ne pozabite zagnati parkirnih zavor na obeh vozilih, da se ne premikajo nepričakovano.
 • Izklopite motorje obeh avtomobilov, odstranite ključe in odprite obe omarici.
 • Sedaj določite pozitivne in negativne priključke na obeh akumulatorjih. Ti so označeni kot plus (+) za pozitivne in minus (-) za negativne. Povežite eno od rdečih sponk na preklopnih kablih na pozitivni priključek na mirujočem akumulatorju. Enako storite pri delujočem akumulatorju z drugo rdečo zaponko.
 • Črne sponke na preklopnih kablih priključite na negativni priključek delovne baterije. Nato priključite drugi konec vrvi kabla v čist, neobdelan kovinski del motorja mrtvega avtomobila, da vtaknete vezje.
 • Zdaj obstaja dva načina, kako skočiti avtomobil. Tukaj je varnejši način:
  • Avtomobil zaženite s popolnoma napolnjenim akumulatorjem in pustite, da deluje pet ali deset minut, da napolnite baterijo. Pomagal bo rahlo obnavljanje motorja delovnega avtomobila. Zdaj izklopite motor za delujoče avtomobile in odstranite kable v obratnem vrstnem redu. Po tem poskusite zagnati drugi avto.
  • Tukaj je manj varen način: zaženite avto s popolnoma napolnjenim akumulatorjem in pustite, da deluje pet do deset minut, da napolnijo mrtvo baterijo. Pomagal bo rahlo obnavljanje motorja delovnega avtomobila. Zdaj pa poskušajte zagnati drugi avto, ne da bi zaustavili delovni avtomobil. Če se vozilo zažene, odstranite kable v obratnem vrstnem redu, na katerega so bili vklopljeni. Pazite, da se ne dotaknejo.
 • Ko se avtomobil začne zagnati, pustite, da teče, medtem ko previdno odklopite kable. Poskrbite, da se sponke ne dotikajo. Prepričajte se tudi, da izklopite vrvice v obratnem vrstnem redu, in sicer: najprej odstranite črno sponko, ki je priključena na kovinsko podlago na mrtvih avtomobilih, nato pa odstranite črno sponko iz dobre baterije. Potem odstranite rdečo zaponko iz dobre baterije, in na koncu se lahko izklopi rdeča posoda iz pokončane baterije.
 • Če ste prepričani, da je bila vaša mrtva baterija izpraznjena po nesreči, pustite, da motor deluje, da ga popolnoma napolni nazaj. V nasprotnem primeru vozite naravnost v servisno delavnico, ne da bi se izklopil motor, ali pa tvegate, da baterija ponovno umre.
Prav tako se glasi: Top pet telefonov za slogovno zavestno osebo

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here