Ali kličete s storitvami za pomenke?

Težko bom klicati zunaj običajnega načina dela. Klicanje z mobilnimi podatki morda ni zelo preudarno. Številne platforme IM ponujajo glasovni klic kot dodatek, nekateri pa imajo svojo glavno značilnost. Od vseh njih sem uporabil BBM za klice preko Wi-Fi-ja in nisem bil preveč navdušen. Niti se vam ne zdi, da kličete. Medtem ko ga uporabljate, zaznate zamudo, ki označuje, da vaš glas vzame nekaj časa, preden ga pošljete drugi osebi.

Najbolj brezhibna izkušnja, ki sem jo imela, je bila s Facebook Messengerjem. Dva uporabnika programa Facebook Messenger s funkcijo klicanja (samo naprave Android in iOS) se lahko med seboj pogovarjajo in imajo v živo razpravo o mobilnih podatkih ali brezžičnem omrežju. Klicna izkušnja je bila zelo jasna in gladka brez kakršnega koli "pufra" .

Edina druga storitev, ki sem jo skušal poklicati, je Skype, ki mi ni nikoli delal, verjetno zaradi pomanjkanja razpoložljivih spletnih stikov. Razumem, da druge aplikacije, kot sta Viber in Google Hangouts, ponujajo tudi klic prek podatkov, čeprav jih nisem doživel.

Sprašujem se, ali so VoIP klici v teh delih. Ali uporabljate katero od teh storitev? Ali imate druge aplikacije / storitve za klice prek interneta, na katere lahko prisegate? Ali sploh naredite podatkovne klice? Podajte nam svoje izkušnje.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here