Ali so mobilne spletne strani uporabne?

Mobilna spletna stran je vedno več in lastniki spletnih mest razvijajo mobilne verzije svojih spletnih mest. Čeprav ta trend v Nigeriji ni precej zapleten, številne nigerijske spletne strani so že prijazne za mobilne naprave ali imajo mobilne različice svojih spletnih mest. Seznam vključuje:

 • Punch
  Splet: punchng.com
  Mobilni: mobile.punchng.com
 • MobilityNigeria
  Splet in mobilni telefon: mobilitynigeria.com
 • NgBot
  Splet: ngbot.com
  Mobilni: mobile.ngbot.com/m/
 • Alireta
  Splet: alireta.com
  Mobilni: alireta.mobi

Spletna mesta za mobilne naprave se ponavadi nagibajo in uporabljajo manj pasovne širine kot polna namizna spletna mesta, zato so uporabna za ljudi z nizko pasovno širino ali ozkopasovnim dostopom. Kot taki lahko pomagajo ohranjati stroške brskanja. Spletna mesta za mobilne naprave se tudi naložijo hitreje kot njihove polne spletne različice.

Programska oprema za Google Analytics na tej spletni strani prikazuje, da je 18% prometa MobilityNigeria trenutno od uporabnikov mobilnih naprav.

Odličen vir za iskanje vseh vrst spletnih strani z mobilnimi različicami je WapReview. Ima tako namizno različico (wapreview.com) kot mobilno različico (wapreview.mobi). Ima tudi imenik mobilnih spletnih strani z vsega sveta, vključno z Nigerijo, zato morate spletno mesto označiti.

Ali med brskanjem po mobilni napravi sploh koristite mobilne različice spletnih mest? Če je odgovor pritrdilen; katere mobilne spletne strani so pogoste? Če ne, kakšni so razlogi za to, da raje uporabljate popolne spletne različice?

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here