Ali res potrebujemo aplikacijo za VSE to?

Prejšnji mesec sem objavil mojo aplikacijo MobiNigeria za Symbian. V odgovoru na ta članek je eden izmed naših rednih obiskovalcev dal komentar, ki ni bil preveč z veliko ljudi, vendar je imel smisel, da bom poskušal razstreliti v tem članku.

Zdi se mi, da se ne glede na to, kako dobre so razpoložljive aplikacije za Facebook, WordPress in Twitter, po začetni euforiji pri namestitvi skoraj nikoli ne vrnem k njihovi uporabi. Zakaj? No, imam brskalnik za te. Ena aplikacija na mojem pametnem telefonu - spletni brskalnik - poskrbi za funkcionalnost, ki jo ponujajo vse tri aplikacije.

Zakaj bi rad zagnal vsakega posebej in preklopil na posodobitev svojega spletnega dnevnika, Twitterja in Facebooka?

Aplikacija MobiNigeria za Symbian, kot vsaka druga aplikacija na spletnem mestu novic (npr. AP, Mobile Industry Review, National Geographic itd.), Preprosto reproducira tisto, kar je že na sami spletni strani. Naročil sem se na veliko novičarskih spletnih mest. Menim, da je ena aplikacija - RSS Feed Reader - bolj učinkovit način za prejemanje novic iz vseh.

Vsekakor je boleče, da je za vsako od teh spletnih mest treba zagnati aplikacijo, da bi lahko posodobili novice in mnenja.

Resnica je, da bi ljudje, ki bi naredili več kot povprečje na internetu, imeti aplikacijo za vsako storitev, biti norost. Mimogrede, veliko aplikacij za mobilne naprave je polno takih aplikacij - vključno z Apple, Ovi (Nokia) in trgovinami Android.

Te dni hitro rečemo: " Za to je aplikacija ". Kljub temu pa lahko ugotovimo, da ni preveč stvari, za katere res potrebujemo aplikacijo. Praviloma veliko spletnih storitev morda ne potrebuje namenske aplikacije.

Prav tako se glasi: To je prvi telefon Samsung z Iris Scanner

Vedno sem imel stališče, da je mobilna spletna povezava (in s tem mobilni spletni brskalnik) rešitev problema več aplikacij za večino internetnih mobilnih dejavnosti. Čas bo povedal.

Še vedno pa moramo pustiti prostor tistim, ki niso vključeni v več spletnih dejavnosti, vendar imajo le eno ali dve dejavnosti, za katere so zavezani spletu, recimo morda samo posodabljanje svojega spletnega dnevnika WordPress ali Facebook in nič več. Te morda raje uporabljajo prijavo za to. Morda so v manjšini, a od kdaj je postalo politično korektno diskriminirati manjšine?

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here