Dilemma mobilnega entuzijasta

Ali sem jaz edini ali pa obstajajo tudi ljudje tam zunaj, ki se nagovarjajo po izbiri telefona za nakup? V aprilu ali okoli aprila vsako leto grem v nakupovanje mobilnih telefonov. Da; vsako leto. Toda problem je v tem, da je vsakič, da je skoraj boleče, da zožite razpoložljive možnosti, da pridete do ene naprave, ki najbolje ustreza mojim potrebam.

Ne bom zapravljal svojega dragocenega časa tako, da bi plesal okoli vprašanj. Tukaj je, kako se trenutno dogaja zame. Moj kratki povzetek:

Potrebujem najnovejši pametni telefon (po možnosti izpust v zadnjih 15 mesecih) z dobrim strojnim QWERTY, velikim pokrajinskim zaslonom, nadpovprečnim spletnim brskalnikom, ima dobre večnamenske sposobnosti in ki brez težav obravnava Gmail. Ne zanima me, kakšna je mobilna operacijska platforma OS, in če je necesarrilly, lahko delam z ne-pametnim telefonom, če izpolnjuje vsa druga merila.

Glej; moje zahteve niso visoke in mogočne; ali so? Verjetno že izklopite številne telefone v vaši glavi; kajne? Lahko vam tudi pomagam s hitrim seznamom, zato, da bi to čim krajše, dodam, zakaj vsak izmed njih ne naredi mojega seznama. Tukaj:

Symbian

  1. Nokia N97 - nizek RAM ovira več naloge; z Gmailom grozo upočasni aplikacijo za sporočila; Nisem navdušen nad S60 5. izdajo
  2. Nokia N97 mini - z uporabo Gmaila zelo upočasni aplikacijo za sporočila; ni fan S60 5. izdaje
  3. Nokia E75 - to sem že uporabljal prej in z Gmailom grozno upočasni aplikacijo za sporočila
Preberite tudi: Deal Of The Week: LG Nexus 4 16 GB (črna)

Android

  1. Motorola Milestone / Droid - Niso videli tega na trgu v Nigeriji; QWERTY ni tako dober, vendar bi bil vseeno pripravljen kupiti
  2. LG GW620 - še ni videl tega na trgu v Nigeriji

Windows Mobile

  1. Sony Ericsson X2 - enako 528MHz procesor kot na X1 to naredi počasno napravo
  2. Samsung B7610 - težave z nizkim RAM-om ovirajo večopravilnost

Maemo

  1. Nokia N900 - moj najprimernejši kandidat dejansko (spletni brskalnik in tipkovnica rock), vendar nekateri uporabniki prav tako poročajo o istih težavah v Gmailu, ki sem jih doživel v napravah Symbian

Tam! Vsi nominirani imajo eno ali drugo vprašanje.

** Če vam je težava v Gmailu nenavadna, tukaj je povezava do enega od mojih člankov na temo: blues pametnih telefonov: S60 in Gmail.

In iz drugega vira, tokrat Nokia N900 Pregled e-pošte:

Če se prijavim z računom Gmail, aplikacija postane prepočasna. Pogosto bom dobil opozorilo, ki se ne odziva, in zahtevek za prenehanje uporabe. Mislim, da poskuša prenesti vsa moja e-poštna sporočila že pred nekaj leti, vendar bi se lahko motil.

To isto vprašanje sem se soočil tudi z E90 in E75. Ne bom tvegal, da bi porabil napravo, kot je N900, samo da bi bila ponovno ugriznjena. Zato so naprave Symbian / Maemo izključene, če ne najdem popravka za to. Prebral sem, da je težava lahko posledica prisotnosti map Gmail z veliko količino pošte. Morda, če naredim nekaj arhiviranja, da bom razdelil pošto v bolj obvladljive bite ...

To bom poskusil in preveril, ali lahko izposodim nečaško Symbian ali Maemo napravo za hiter test.

Preberite tudi: Življenjska doba baterije: Top 5 pametnih telefonov v letu 2014

Dobra novica je, da se nisem nikoli soočal z vprašanjem upočasnitve v Gmailu na kateri koli napravi WindowsMobile ali Android, zato so zdaj moje najboljše možnosti. Prav tako imam S36 zasnovan Nokia 3600 in Gmail deluje brez težav.

Rad bi, da razmišljam o BlackBerryju, vendar spletni brskalniki niso tako sposobni, kot bi jih rad imel, in zasloni niso tako veliki. Še vedno sem se s to idejo igral.

To je moja dilema. Ali sem zamudil vse telefone, ki izpolnjujejo moje kriterije zgoraj? Imate telefon?

Oh, prosim, ne predlagajte aplikacij tretjih oseb, da bi rešili eno ali več zgoraj navedenih težav. Če proizvajalec pričakuje, da bom plačal vrsto denarja, ki sem ga pripravljen plačati za svoj mobilni računalnik, je najmanj, kar lahko storijo, zagotoviti, da osnovne funkcije delujejo izven škatle.

Ni tako, kot da bom umrl, če ne bom kupil Nokia N97, N900 ali Samsung B7610

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here