Razvijalci: RIM sproži platformo BlackBerry 10

BlackBerry World 2012 / BlackBerry 10 Jam - Orlando, FL - Research In Motion (RIM) (NASDAQ: RIMM; TSX: RIM) je danes na BlackBerry World ™ konferenci v Orlandu na Floridi predstavil svojo vizijo platforme BlackBerry® 10. začetni razvojni programski paket za domači in razvoj programske opreme HTML5. Komplet orodij je na voljo v različici beta, ki je brezplačen s strani //developer.blackberry.com.

"BlackBerry 10 temelji na temeljnih vrednotah in izjemnih uporabniških izkušnjah, ki so danes pritegnile več kot 77 milijonov kupcev BlackBerry po vsem svetu, " je povedal Alec Saunders, podpredsednik, razvojni odnos in razvoj ekosistemov. "Zgradba razvijalcev za BlackBerry 10 bo lahko enostavno ustvarjala vrsto vrhunskih aplikacij, ki zagotavljajo resnično zanimive izkušnje in" wow "stranke, bodisi z integracijo z domačimi funkcijami in drugimi aplikacijami, kot je BBM, ali z uporabo novih oblik oblikovanja podpisov to novo in zmogljivo mobilno računalniško platformo. "

"Obstaja ogromno zanimanje, pričakovanje in zagon v smeri uvedbe naprav BlackBerry 10, danes pa smo zelo navdušeni nad objavo BlackBerry 10 razvijalskih beta orodij za splošno uporabo, " je dejal Christopher Smith, podpredsednik, ročna aplikacijska platforma in orodja v raziskavi In Motion. "Razvijalci lahko uporabijo to prvo beta orodij, da bi začeli graditi aplikacije za BlackBerry 10, in ker se bodo orodja razvijala v prihodnjih mesecih, bodo razvijalci imeli dostop do bogatega API-ja, ki jim bo omogočil ustvarjanje še bolj integriranih aplikacij. Zbirka orodij, ki jo danes zagotavljamo, razvija tudi lastnike. Ne glede na to, ali uporabljate močan okvir Cascades, ki napiše neposredno kodo ali razvija v HTML5, bo BlackBerry 10 omogočil razvijalcem, da ustvarijo privlačne in privlačne aplikacije, ki vznemirjajo stranke. "

Preberite tudi: Kako so digitalni odtisi izpostavljeni "Wendell Simlin" kot Reno Omokri

Komplet vključuje BlackBerry® 10 Native SDK s Cascades, ki razvijalcem omogoča ustvarjanje grafično bogatih, visoko zmogljivih aplikacij v C / C ++ ali Qt. Native SDK za BlackBerry 10 ima bogat nabor API-jev (aplikacijskih programskih vmesnikov), ki razvijalcem omogočajo dostop do funkcij jedrnega naprave in vrste aplikacij aplikacij BlackBerry, kot so storitve Push in Payment. Cascades je zmogljiv razvojni programski razvojni program, ki razvijalcem omogoča enostavno gradnjo vizualno osupljivih aplikacij brez pisanja grafičnih kod.

Več

Več podrobnosti o NDK za BlackBerry 10 so objavljene na // devblog.blackberry.com / 2012/05 / blackberry-10-native-sdk / in za Cascades na //devblog.blackberry.com/2012/05/blackberry-10 -cascades-now-available /.

V orodjarni je tudi podpora za razvijalce aplikacij HTML5 s BlackBerry 10 WebWorks ™ SDK, ki jim omogoča ustvarjanje aplikacij, ki so podobne domačim uporabnikom, in sicer z uporabo skupnih tehnologij spletnega programiranja. BlackBerry 10 WebWorks SDK omogoča razvijalcem, da uporabljajo aplikacije HTML5 in CSS za gradnjo aplikacij in omogočajo povezovanje z JavaScriptom API-jev native naprave, skupaj z RIM-jevim orodjem za uporabniški vmesnik z odprtokodnim vira, bbUI.js, za ustvarjanje aplikacij z lastnimi podobnimi zmožnostmi. V prvotni izdaji SDK-ja BlackBerry 10 WebWorks SDK imajo razvijalci dostop do osrednjega podmnožica vseh API-jev celotnega programa WebWorks, vključno z dogodki Identity, Application in App, System in system events. Več podrobnosti o SDK-ju BlackBerry 10 WebWorks objavite na //devblog.blackberry.com/2012/05/blackberry-10-webworks-sdk/.

Aplikacije, ustvarjene s katerim koli orodjem BlackBerry 10, bodo delovale na pametnih telefonih BlackBerry 10 in tabličnih računalnikih BlackBerry® PlayBook ™, ko bo nova platforma na voljo za PlayBook. Vsi SDK-ji bodo posodobljeni, da bodo razvijalcem v prihodnjih mesecih dostopali do večje zmogljivosti BlackBerry 10.

Prav tako se glasi: Ali je ta gospa zaslužila, da bi jo zadeli?

Za nadaljnjo pomoč razvijalcem začnite na platformi BlackBerry 10, udeležencem BlackBerry 10 Jam dobite napravo BlackBerry 10 Dev Alpha. Ta testna enota je nadaljnja zaveza podjetja RIM, da skupini razvijalcev zagotovi orodja, ki jih potrebujejo za izdelavo uspešnih aplikacij za naprave BlackBerry 10, tako da so pripravljeni, ko se pričakujejo prve naprave BlackBerry 10 v zadnjem delu leta 2012.

NDK za BlackBerry 10, vključno s Cascades, je na voljo za prenos na //developer.blackberry.com/native/download.

SDK BlackBerry 10 WebWorks je na voljo na //developer.blackberry.com/html5/download.

Dodatne koristne povezave za razvijalce :
BlackBerry Jam Zone: //developer.blackberry.com
@BlackBerryDev: //www.twitter.com/blackberrydev
Zgodbe o uspehu razvijalca: //bdsc.webapps.blackberry.com/devzone/whyblackberry/stories

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here