Opredelitev pametnega telefona

Prišlo je do neke mere polemike glede definicije pametnega telefona, zlasti od prihoda iPhone-a. V članku AAS o tem, kako je Nokia 5800 osvojil tekmovanje kot "najboljši multimedijski pametni telefon", je vprašanje, ali je iPhone pametni telefon ponovno prišel ali ne.

Organizatorji tekmovanja so med drugim izločili iPhone, na seznamu kandidatov, in iskreno menim, da je bil tekmovanje pristransko. Izgleda, da so tisti, ki so za njim želeli, zmagati 5800. Ampak potem je to moje mnenje.

Nekateri komentatorji so pustili, da se počitek, ampak pomagati bralcem MobiNajije, da bi ta polemika počivala, spet je definicija pametnega telefona:

"Pametni telefon je vsak telefon, ki omogoča pisanje, nameščanje in zagon tretjih osebnih aplikacij na svojem prvotnem OS (operacijski sistem)"

Nič drugega ni pomembno. Po tej definiciji iPhone izpolnjuje pogoje za pametni telefon. Nekateri trdijo, da iPhone nima pravih večpredstavnostnih nalog, vendar so različice Palm OS uporabljale tudi v preteklih letih (v drugačni meri), vendar so Palm naprave (še vedno) imeli status pametnega telefona.

Upamo, da je poravnano. IPhone ima izvorni OS, za katerega so zasnovane tretje stranke in na katerih so nameščeni in zagnani. IPhone je pametni telefon. Ustavi se

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here