V obrambi Joba Rubina Abati

Morda se ne strinjam z vsem, kar pravi gospod Reuben Abati med svojim delom kot posebni svetovalec za medije in javnost Nigerijskemu predsedniku Goodlucku Jonathanu, vendar sem se potem naučil, da se v tem življenju ne moram 100% strinjati s oseba, da bi razumela njegov položaj. Ljudje še vedno primerjajo to, kar je rekel že pred leti, medtem ko je bil drugače zaposlen na to, kar pravi zdaj, kot zaposlen v zvezni vladi. Ne vidim, kakšen je problem, saj je res zelo preprosta, in kot vedno, bom uporabila primere, da bom naredila mojo točko.

Delam v mobilni industriji in poznam nekatere vodilne delavce, ki so bili pred leti zaposleni v BlackBerry. Takrat bi ti posamezniki branili blagovno znamko BlackBerry do smrti. Bilo je BlackBerry ali nič, so nam rekli tisti, ki smo se radi poslušali. Ne tako dolgo, nekateri od teh fantov preselili na konkurenčne blagovne znamke, npr. Samsung ali Nokia. Ugani kaj? Njihove pesmi so se spremenile. Zdaj pišejo o novih blagovnih znamkah tako strastno, kot so peli o BlackBerry prej.

Ali so ti posamezniki bili hinavci? Ne. Pred tem sta opravljala svoje delo, zdaj pa opravljajo svoje delo. Oh, vidim, da nekateri bralci že čakajo in se pripravljajo, da mi odgovorijo s črto, da g. Abati zagovarja včasih grozne politike in dejanja svojih delodajalcev. Ampak potem, koliko od teh branij ne naredi enako?

Koliko od nas delamo kot osebje za skrbništvo nad strankami ali vodstvo PR telekomunikacijskih podjetij v Nigeriji in vsakodnevno izsuševanje korporacijskih smeti strankam v obrambi vaših delodajalcev, ko se zmešata? Koliko od nas naredi enako za banke, zavarovalnice, letalske prevoznike in karkoli drugega podjetja, za katere delamo? Vsak dan zagovarjamo svoje delodajalce, ne glede na to, kako slabo so njihove politike in prakse. Zakaj ne zapustimo teh delovnih mest? Mnogi od teh ljudi griping in sling blato pri g. Abati niso sami licemerji? Konec koncev, kar je dobro za gosje, je dobro za gander.

Preberite tudi: Brezplačna sporočila z Glo - Strike Two

Hitro nam pokažemo prste in krivimo druge, ko z enako preprosto storimo enake stvari iz dneva v dan. Resnica je, da je delo delo. Ko se prijavite za službo, je potrebna zvestoba. Osebno se lahko pogovarjate o pogojih vašega delovnega mesta (in stavim, da noben od kritikov nima dostopa do zasebnih trenutkov gospoda Abatija), vendar ste zavezani k lojalnosti vašemu delodajalcu. Vsi delamo, kar moramo storiti, da pridemo do nas. Abati se ne razlikuje od vseh nas.

Ob vsem tem se še vedno ne strinjam z nekaterimi stvarmi, ki jih g. Abati pravi, tako kot se ne strinjam z nekaterimi zgodovinami petelin in bikov, ki so jih uradniki za pomoč strankam mobilnih operaterjev in bank povedali jaz. Ampak razumem, da vsi opravljajo svoje delo. Njeno delo je enako kot zaposlitev milijonov drugih Nigerijcev. Naj mu človek opravi svojo prekleto službo!

Naj vam to olajša: Ne marate Reubena Abati? Dobro. Zdaj pa pojdi v ogledalo.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here