Dragi mobilni proizvajalec, Prepričajte Nigerija na lastno odgovornost


Članek o tem članku je navdihnil BBM sporočilo znanca, znanega po imenu Chxta:

Prva Nokia, nato BB, zdaj Apple (Samsung jih je prodal v zadnjih dveh četrtletjih). Ko stvari za ameriške blagovne znamke postanejo težke, pridejo sem.

Čeprav to povsem ne drži, to sporočilo utripa kabel. Pravim, da to ni povsem res, ker Nokia ni kriv za to. Nokia je edini mobilni proizvajalec, ki je nigerijski trg dosledno pritegnil pozornost, ki si jo je zaslužila - in to so storili že leta.

Nokia se ni obrnila v Nigerijo, ker je bila v težavah. Nokia je investirala v Nigerijo, ko so delali v redu. Zato moramo izključiti družbo Nokia s tega seznama.

Po tem, ko Nokia dobim s poti, ne vidim nobenega problema z ostalim izjavo. Že leta so proizvajalci RIM BlackBerry ignorirali Nigijo. V zadnjih letih, ko so se njihova bogastva v Severni Ameriki zmanjšala, so morali na te obale popraviti svoj pogled.

Apple, dragi fant mobilnega sveta že več let, ni upošteval nigerijskega trga. Nismo bili dovolj dobri za njihovo obravnavo. Če ste sledili mojim spisom tukaj na Mobilnost, se boste spominjali, da sem dejal, da zmagovalna serija iPhone ne bo trajala in da bo prodaja sčasoma padla.

No, prerok Mo je imel prav. Prodaja IPhone se zmanjšuje. Samsung jih je nadzoroval. V nekaterih poročilih pravijo tudi, da je družba Nokia dobavila več naprav Windows Phone v Severni Ameriki, kot je družba Apple poslala iPhones na isti celini. Še to preverim. Ena stvar je čista, čeprav je trg iPhone v Severni Ameriki nasičen.

Preberite tudi: Ali potrebujete lepo tipkovnico? Potem pa preverite Super Swiftkey

In ugibati - Apple nas zdaj potrebuje. Ha! Kamen, ki so ga zavrnili graditelji, je postal glavni kamen temeljni kamen. Prizadevajo si za izboljšanje tržnega deleža, tako da pridejo v Nigerijo.

Novice je, da je Apple imenoval štiri pooblaščene prodajalce v Nigeriji in ponudi garancijo za svoje izdelke, kupljene prek teh kanalov. Šok, grozo, Apple iščejo partnerstvo z omrežnimi operaterji.

To je dobra novica za ljubitelje Apple v Nigeriji, in to bo Appleu pomagalo tudi prodati. Zmagovalna situacija. Še vedno pa je treba reči: vsak proizvajalec mobilnih telefonov, ki ignorira tržišče v Nigeriji, to počne na lastno odgovornost. Sčasoma bodo jedli ponižno pito in se prisegli, ko se bo potegnil potiskati.

Po tej točki gledam na Nokio in mislim, da so naredili veliko napako pri ignoriranju trga Nigerije pametnih telefonov v tem času po vseh letih naložbe tukaj. Vse zveni vse narobe. Morda ne bomo imeli predolgo, da bi lahko počakali, da bi videli, da delajo u-turn in začeli potiskati tudi operacijske sisteme Windows.

Zdi se, da vsi ostali vdirajo v Nigerijo kot trg pametnih telefonov. Medtem je Nokia, ki je v lasti trga nigerijskega pametnega telefona, osredotočila le na telefone S40. Kakšna je težava zanemarjanja tako živahnega trga, ko se sčasoma poiščete zatočišče tam, kjer stvari gledajo navzdol?

Nigerija ni za enega od najbolj živahnih mobilnih trgov na svetu.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here