Zakonodaja o kibernetski kriminaliteti za Nigerijo

Mobile Broadband je odprl pot za več Nigerijcev, ki imajo dostop do interneta. Naš lasten urednik v podjetju MobilityNigeria, Yomi Adegboye je že dolgo dejal, da bi širokopasovni internet pritekal v vsakodnevne Nigerijce le, če in ko so mobilna telekomunikacijska podjetja stopila v boj.

Od takrat naprej smo ugotovili, da je število nigerijcev, ki so dostopale do interneta, prišlo zaradi uvajanja mobilnih internetnih storitev v državi. Nekatere dostopajo prek svojih mobilnih internetnih ključev na osebnih računalnikih, medtem ko drugi to storijo neposredno na svojih telefonih.

Spominjam se že leta 2000, da sem preveril moj e-poštni naslov, ki mi je povrnil NGN25. Odpiranje novega e-poštnega računa NGN100. Hitro naprej do leta 2011, jaz sem tipkanje in nalaganje tega dela in tudi tweeting z mojim osebnim "plug-and-pray" internet dongle priključen na moj prenosnik. Še vedno lahko dosežemo boljše hitrosti, vendar imamo nekaj opravil z razpoložljivimi mobilnimi internetnimi povezavami.

Ogromno število Nigerijcev, ki imajo zdaj dostop do interneta, je velik zagon za gospodarstvo, kar ustvarja vzvod za mlade, ki so inovativni in ustvarjalni. Vendar pa prav tako ustvarja problem, CYBERCRIME.

Računalniški kriminal ni Nigerijski problem. Nigerija v resnici ni najhujša hitrost spletnega kriminala. Najbrž smo najhujši mediji. Seveda je to zaznavanje zelo omejeno.

V petek, 19. avgusta 2011, sem se udeležil tiskovne konference, ki sta jo skupaj s številko PIN in Microsoftom podprla Svetovna banka, da bi vložili peticijo v zakonodajno vejo nigerijske vlade za oblikovanje zakonodaje o kibernetskem kriminalu. V tem trenutku ni nobenih zakonov, ki bi zaščitili ljudi, ki se ukvarjajo z online trgovanjem v Nigeriji.

Gbenga Sesan iz PIN-a je omenil primer spletnega skrbnika, ki dela za časopisno hišo. Prebral je novinarsko hišo svojih prihodkov iz programa Google Adsense. Vendar ga ni mogoče preganjati, ker digitalni dokazi niso dopustni na naših sodiščih.

Obstaja tudi primer mladega, ki dela z družbo v ZDA, a dela iz Nigerije. Delal je in plačeval z bančnim plačilom. Nenadoma njegova banka delodajalcev ni hotela plačati denarja v nigerijski banki.

Prav tako se glasi: 29% iskalnih poizvedb na Mobility.ng je samo ena blagovna znamka mobilne telefonije

Vem, da je vsak od nas, ki je morda poskušal narediti neko obliko nakupa z uporabo kreditne ali debetne kartice, ki je legitimna in veljavna, lahko povezana z nekaterimi od teh težav. To Nigerijcem otežuje globalno tekmovanje.

Primer v točki. V Indiji je več kot 700 milijonov uporabnikov interneta. Predstavljajte si, ali je za nigerijske inovatorje enostaven način, da neboleče prejemajo plačila za svoje delo iz teh držav. Ali ne bo to dobra priložnost za številne mlade Nigerijce? Stavim, da se boste strinjali z mano.

To je razlog, da so se pobuda Paradigm Nigerije, Microsoft in Svetovna banka združila skupaj s tem vzhodom. Podpišemo peticijo za zakon o računalniškem kriminalu, ki bo sprejet.

"Za prijavo peticije potrebujemo 10.000 ljudi, " je rekel Gbenga, "ki bo nato odpeljan v Abuja."

Predstavljajte si možnosti, ki se vam bodo odprle, ko se bodo vrata priložnosti končno odprla in lahko bomo trgovali kjer koli, kot smo Nigerijci in s komodo.

Seveda je to le začetek. Prepričan sem, da se sprašuješ v tem, ali to preprečuje scammersu, da se preplašijo? Kot je rekel Gbenga Sesan, če nekdo lahko klonira spletno stran, ki je dovolj dobra, da izgleda kot prava in da se ljudje ujamejo v prevara, se to enako strokovno znanje lahko uporabi s povečanimi možnostmi, ali ne?

Spodaj je izpis iz sporočila za javnost.

MIKROSOFT IN PARADIGNA INICIJATIVA NIGERIJA POZIVA MLADINO, DA BI POMOČI BORBI CYBERCRIME V NIGERIJI

Svetovna banka podpira pobudo podjetij za zagovarjanje, da bi zagotovila hitro zakonodajo o kibernetski kriminaliteti v državi

Lagos, Nigerija 19. avgusta 2011 - Nigerija poroča o enem največjemu številu incidentov v zvezi s kibernetskim kriminalom na svetu in je bila nedavno uvrščena na 3. mesto v poročilu Centra za pritožbe na internetu, ki spremlja razširjenost spletnega kriminala na svetovni ravni. Današnja pobuda Microsoft Corp. in Paradigm Initiative Nigeria (PIN) je ob podpori Svetovne banke začela skupno kampanjo za spodbujanje hitre zakonodaje o kibernetski kriminaliteti v državi in ​​pozvala mlade iz Nigerije, naj igrajo ključno vlogo pri zagovarjanju.

V okviru pobude Paradigm Initiative Nigeria (PIN), socialno podjetje, ki povezuje nigerijske mlade z možnostmi, ki jih ponujajo IKT, je začelo spletno akcijo @ //www.ipetitions.com/petition/cln/, da bi pridobila podpise za spletno peticijo, ki bo poslana zakonodajalcem za zahtevano zakonodajo o kibernetskem kriminalu, ki jo potrebuje Nigeriji.

Gbenga Sesan, izvršna direktorica, pobuda Paradigm Initiative Nigeria: "Razširjenost kibernetske kriminalitete med velikim številom mladih Nigerijcev kaže na potrebo po takojšnji zaskrbljenosti, zlasti z nedavnim razcvetom pri zagotavljanju mobilnih storitev in platform za spletno plačevanje v Nigeriji. Zavzemamo se za mladinsko usmerjeno prizadevanje za zakonodajo na področju kibernetskega kriminala, ker mislimo, da bomo imeli največji vpliv. "

Pobudo bo podprla šestmesečna podpora Svetovnega sklada za civilno družbo za zagovorniško delo, potrebno za lobiranje za zakonodajo o kibernetski kriminaliteti. Microsoft bo v pobudo sodeloval z Microsoftovo internetno pobudo za varnost, varnost in zasebnost za Nigerijo (MISSPIN), družabno akcijo, ki usmerja pozornost k vprašanju varnosti interneta, hkrati pa zagotavlja platformo za sodelovanje drugih akterjev v industriji.

Poleg tega je Komisija za ekonomska in finančna kazniva dejanja s poudarkom na pomembnosti sodelovanja javnega in zasebnega sektorja pri odpravi kibernetske kriminalitete in spodbujanju zakonitih gospodarskih priložnosti za Nigerijce sodelovala tudi z Microsoftom in PIN na pobudo, ki zagotavlja začetno vladno podporo, usmerjanje in financiranje Projekt Maga no Need Pay Song, ki je veliko pozornost namenil grožnji kibernetske kriminalitete v državi.

"Internetna goljufija v Nigeriji je težava, ki še vedno žrtvuje ljudi po vsem svetu in ima pomemben vpliv na zmožnost države, da posluje po vsem svetu, " pravi Ugochukwu Nwosu, vodja projektov partnerjev v izobraževanju Microsoft Nigerija. "Verjamemo, da morata javni in zasebni sektor sodelovati pri odpravi kibernetske kriminalitete in spodbujati zakonite gospodarske priložnosti za Nigerijce, in z veseljem podpiramo PIN preko MISSPIN v partnerstvu Svetovne banke na pobudo, za katero upamo, potrebna zakonodaja o kibernetskem kriminalu. "

Caroline Sage, višji strokovnjak za socialni razvoj in koordinator CSF Svetovna banka: "Sklad za civilno družbo Svetovne banke je z veseljem podprl to intervencijo, ki jo vodijo mladi v zvezi z zakonodajo o kibernetski kriminaliteti, ki jo vodi Nigerijska pobuda Paradigm, ker verjamemo, da bo pomagalo postaviti temelje za reševanje problem, ki potrebuje nujno pozornost. Veselimo se uporabe socialnih medijev v kampanji in verjamemo, da bodo drugi zmagovalci donacije dodali vrednost na svojih področjih posredovanja. "

"Veseli smo, da sodelujemo z Microsoftom, komisijo za gospodarsko in finančno kaznivo dejanje ter Svetovno banko, da bi povečali ozaveščenost o potrebi po zakonodaji o kibernetski kriminaliteti v Nigeriji, " pravi Gbenga Sesan. "Več kot v katerem koli drugem času v zgodovini Nigerije je zdaj čas vsem zainteresiranim stranem - mladini, vladi, zasebnemu sektorju, civilni družbi, medijih in akademskim krogom - zahtevati pospešen prehod trdnega, vendar poštenega zakona. Nigerijske poslance pozivamo, naj pokličejo vodstvo državnega zbora, da pospeši potek zakona, ki je zelo potreben. "

O Microsoftu
Podjetje Microsoft (Nasdaq 'MSFT'), ustanovljeno leta 1975, je vodilni svetovni proizvajalec programske opreme, storitev in rešitev, ki ljudem in podjetjem pomaga pri uresničevanju njihovega celotnega potenciala.

Kako drugače mislite, da se lahko borimo proti kibernetskemu kriminalu v Nigeriji in izkoristimo našo podobo, ki jo mediji vedno napačno predstavljajo? Rad bi slišal od vas v komentarjih.

Prav tako se glasi: Kaj je načrt MTN Nigerija pri pridobivanju televizijskih pravic?

V tem času, zakaj se ne premaknite naprej //www.ipetitions.com/petition/cln/ in podpišite peticijo.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here