ROM-ji po meri, proizvajalci in potrošniki

ROM-ji po meri so na voljo na različnih mobilnih platformah. Ponavadi izvirajo iz poskusov, ki jih uporabniki uporabljajo za reševanje ene ali več jedrnih in nerešenih pomanjkljivosti v strojni opremi naprave.

Vzemite modding sceno za Samsung i8910 HD, na primer: Samsung je obljubil napravo, ki je ponudila 720p video posnetek pri 24fps, vendar je to prineslo veliko manj v avdio in video formatih. Samsung je kasneje izdal popravilo za avdio, vendar je to še bolj zmotil videoposnetek, tako da so uporabniki imeli grenak okus v ustih. Poleg tega zmogljiva večpredstavnostna naprava, kot je i8910, ne sme priti s prostim prostorom 18 MB na pogonu: C, tako kot to (najnovejša vdelana programska oprema).

Zahvaljujoč modding scene, so bile napake Samsung s to napravo zdaj naslovljene.

  • Hitrejše delovanje, več prostora na disku C: (okrog 80 MB! Uradna najnovejša programska oprema Samsung ima samo 18 MB brezplačno)
  • Full 24fps 720p video snemanje z večjo kakovostjo zvoka; z enakimi nastavitvami kot Vivaz
  • Pred-autofokus v videorekorderju; kar je omogočilo, da Samsung ne bi mogel delati v prototipih
  • Celoten kinetični pomik skozi celoten vmesnik
  • Boljši prehodi tem

Vir

Ta scenarij posameznega posameznika ali skupine posameznikov, ki se tako izboljšuje na napravi, da rezultati proizvedejo veliko boljšo napravo, se lahko replicira na drugih mobilnih platformah. Na primer, veliko takega dela gre v XDA Developers.

Predmet neizogibanja prilagojenih ROM-jev seveda vzbuja nekaj vprašanj, ki jih predstavljamo spodaj.

Proizvajalci
Zakaj proizvajalci tako težko dobavljajo naprave z optimizirano strojno programsko opremo in ki zagotavljajo, kar je bilo obljubljeno? Ali je Samsung na primer tako težko ustvariti enake rezultate, kot jih dobi pri ROM-u HX-V3-17? Ali pa Nokia z litany napravah poškodovanih?

Preberite tudi: Primerjava kamer BlackBerry Passport

Zakaj prodajati pohabljene naprave na prvem mestu? Ali ni postopkov testiranja ali pa jih komercialni interesi preglasijo? Kaj je varstvo potrošnikov? Vsi kanali za pravno odškodnino?

Če je proizvajalec izrinil napačno napravo, bi morali potegniti iz strojne opreme za čim hitrejše reševanje morebitnih vprašanj kot celovitost in najboljšo poslovno prakso. Stanje, v katerem težave z vdelano programsko opremo ostanejo nerešene eno leto po sprostitvi naprave, je preprosto nesprejemljivo.

Nazadnje imamo radi, kako Android skrbi za posodobitve firmware-a - tudi najbolj tehnološko nevedni uporabniki lahko posodobijo svoje naprave z najnovejšo firmware-om. Vse je narejeno po zraku in v ozadju, čeprav je na voljo tudi možnost, da to storite ročno.

Prosite uporabnike, naj preizkusijo zapletene postopke za posodobitev vdelane programske opreme z namestitvijo osebnega računalnika in povezavo telefonov s podatkovnim kablom, varnostno kopiranje uporabniških podatkov itd. Je preprosto ledeno doba in zato ni uporabniku prijazno. Radi bi videli dan, ko vsi proizvajalci izvajajo posodobitve OTA OTA.

Potrošniki
Če ste imeli grenko tableto za nakup naprave, ki ne prinaša svojih obljub, ki so jo prisilili v grlo, in res želite po najboljših močeh po vaši napravi z ROM-je po meri, upoštevajte naslednje:

  1. ROM-ji po meri razveljavijo vašo garancijo (a kakšna je garancija, ki jo ponuja proizvajalec, če ne morejo niti dostaviti svoje obljube?)
  2. vedno obstaja nevarnost, da bi telefon opekli (zaradi česar je neuporaben). Če se to zgodi, si sam
  3. Nazadnje, iskanje izboljšav v napravi je lahko dolgotrajen in zasvojen. Glede na to, kako zaposlen si z resničnim življenjem, se lahko izkaže za ogromnega potrošnika vašega dragocenega časa, ki utripa in preizkusite eno ROM po drugi
Preberite tudi: Google Now kmalu postaja brez povezave

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here