Lahko Samsung Fork Android?

Samsung in Apple sta dva velikana, ki sta trenutno na vrhu mobilne igre. Oba sta močna na svojih domačih trgih in v tujini. (Preberi objavo Mister Mo z naslovom Ali smo se odpravili na biopolarni mobilni svet?)

Samsung izdeluje mobilne naprave z različnimi operacijskimi sistemi, vključno z: Bada, Java, Android in Windows telefon. Najbolj priljubljena med njimi je Android. Samsung je kralj v Android ekosistemu s širokim robom.

Poleg Androida je Samsung tudi s prestola mobilnega telefona (in pametnega telefona) prekinil količino naprav, ki so bile pred kratkim poslane. Še vedno ohranjajo vodilno vlogo tako v količini dobavljenih naprav kot prodanih količin. Nedavno izdani Galaxy SIII je dosegel 10 milijonov prodanih komaj 5 mesecev po sprostitvi.

Samsung je tako močan v mobilnem sektorju, ki je pred kratkim v Združenih državah sporočil prevoznikom, da ne želijo nobenih sprememb v fizični obliki galaksije SIII in prevoznikov, ki so jim sledili. Ali poznaš zadnjo družbo, ki je potegnila to vrsto trik in se pobegnila? Apple!

S tem močnim Samsungom se zdaj postavlja vprašanje: Kaj se zgodi, če Samsung postane utrujen od Googla? Kaj se zgodi, če se odločijo, da bodo v lasti operacijskega sistema in se odločijo za vilice Android, kot je Amazon naredil s Kindle Fire?

Napotitev po Wikipediji je opredeljena spodaj:

Pri programskem inženiringu pride do projekta, ko razvijalci kopirajo izvirno kodo iz enega programskega paketa in na njem začnejo samostojni razvoj, s čimer ustvarjajo ločen del programske opreme. Izraz pogosto pomeni ne le razvojno vejo, temveč tudi delitev v skupnosti razvijalcev, oblika razkola.

V bistvu, kar je zgoraj opredeljeno, je, da se Samsung lahko odloči za uporabo izvorne kode Android (ki je odprt), ustvariti ločen OS od tega in odprejo lastno trgovino z aplikacijami, ki jo nadzirajo in izključno za svoje naprave.

Prav tako se glasi: Apple dobi licenco za omrežno tehnologijo 5G

Glede na to, da je Samsung vodilna strojna izdelava Android telefonov danes z velikim maržo, ne bi smelo biti težko prepričati razvijalcev, da bi podpirali njihovo trgovino z aplikacijami.

Ali je Samsung vilika Samsung možnost? Če da, kako hitro lahko pričakujemo?

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here