Ali bi lahko Sailfish OS bil program Nokia B?

Sailfish OS je Linuxov mobilni operacijski sistem, ki ga je razvil Jolla za uporabo v prihajajočih pametnih telefonih. Ampak potem, kdo je Jolla, bi lahko vprašal?

Ko so Nokia ustavili Symbian in MeeGo, so morali odpuščati veliko delavcev. Finsko podjetje je začelo tisto, kar imenujejo program Bridge, da bi podprle ustanovitev novih zagonskih podjetij nekaterih nekdanjih zaposlenih družbe Nokia. No, Jolla je na programu Bridge. Jolla je podjetje, ki so ga začeli nekateri bivši delavci družbe Nokia in je del programa Bridge. To pomeni, da medtem ko imajo vsi ostali pogled na Nokia in Windows Phone, za seboj zaidejo, Nokia in Jolla govorita in precej prijazna. Torej, Sailfish ni ravno nekaj, za kar se ne bi zanimalo Nokia.

Torej?

Voditelji Nokia so omenili, da so razmišljali o načrtu B, če strategija Windows Phone ne bo uspela (bogovi prepovedujejo, kajne?). Veliko ljudi bi želelo, da je ta načrt B Android. Toda jaz ne mislim tako. Trg Android je že zasičen, zdaj pa je prevladujoč Android OEM z imenom Samsung. Ne; meni se zdi, da bi bilo za Nokie nesmiselno, da bi Android rešili svoje nujne padce.

Tukaj prihaja Sailfish OS. Tukaj so razlogi:

  • Sailfish temelji na MeeGo, platformi, v kateri ima podjetje Nokia že kompetenco
  • Sailfish bo združljiv z aplikacijami Android, zahvaljujoč zgrajeni plasti Alien Dalvik. To bo pomagalo rešiti vprašanje dostopnosti aplikacij
  • Sailfish kot rezervni načrt bi bil smiseln, saj program Nokia Bridge kaže, da imajo kakšen vpliv na to, kako se razvija
  • Sailfish kot varnostna kopija bi bila učinkovita in stroškovno učinkovita, saj bi Jolla ravnala z vsemi razvojnimi platformami in raziskavami in razvojem, tako da bi se Nokia lahko spopadala s poslovanjem s slušalkami
Preberite tudi: Plačilne pakete za naprave Nokia z Glo Mega Deals

Da; to je vse špekulacije in permutacije (D'oh!), toda gotovo bi bilo smiselno. Vsaj za mene. Ampak spet, mi morda nikoli ne bi vedeli.

Kljub temu, ali Nokia kdaj pada nazaj na Sailfish ali ne, sem navdušen nad to platformo. Trenutno Sailfish ponuja naslednje edinstvene uporabniške izkušnje:

  • "Enostavno večopravilnost", ki omogoča uporabnikom, da preklapljajo med aplikacijami, ki se izvajajo, neposredno na začetnem zaslonu, npr. Da lahko zapreti aplikacijo, ne da bi morali odpreti aplikacijo
  • "Pulley Menu", funkcija pull-down, ne za obvestila, temveč za skupno rabo

Do sedaj je Sailfish nekaj podobnega v moji ulici. Nokia ali ne, upam, da bomo v teh vratih gozda videli naprave, ki uporabljajo sistem OS. 2013 je videti bolj in bolj razburljivo.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here