Stroški dostopa do interneta: Nigerija in Južna Afrika

Moram priznati, da sem eden tistih Nigerijcev, ki mislijo, da je cena, ki jo plačujemo za dostop do interneta, neverjetna. Seveda takšno razmišljanje temelji na nepoznavanju tega, kar se dogaja v drugih delih sveta. Če bi bili pravilno obveščeni in izobraženi, bi vedeli, da smo v nebesih v Nigeriji, kar zadeva dostop do interneta.

Na primer, ko napolniš z N200 na Etisalatu, dobiš 15 MB brez podatkov za uporabo za mesec. Mi se preprosto vprašamo, ali se to dogaja na Etisalatu v drugih delih sveta? Čeprav nisem opravil svoje raziskave, mislim, da bo odgovor na to vprašanje zagotovo presenetil.

Pred kratkim sem prišla v Južno Afriko, da živim in delam. Seveda bi moral izbrati internetni načrt za uporabo, da bi lahko še naprej zastopal mobilnost in ostajal v stiku s svetom. Rekli so mi, da je MTN mreža, ki jo je treba gledati, kar se tiče tarrifov. Zato sem se odločil, da nadaljujem tradicijo " Vsak, kjer greš ".

Lahko si predstavljate moje presenečenje, ko sem preveril njihove cene za različne vrste internetnih svežnjeh, ki jih ponujajo, in jih primerjali s tem, kar pridobi na MTN v Nigeriji. Razlika je bila preveč jasna. Tarife za dostop do interneta na MTN Južni Afriki so zagotovo višje od cen MTN Nigerija.

Tukaj je primerjava
Za predjed, Internet plačaj po internetu na MTN SA stanejo R2, 00 na MB (N40, 00).
Na MTN Nigeria, je stalo 155kobo na KB, kar pomeni N50.00 na MB

Načrt za 1 dan s 150 MB podatkovnim ključem za MTN SA strošek R50.00 (N1, 000.00).
Isti načrt na MTN Nigeria stane N500.00

1GB podatkovni načrt za MTN SA strošek R289.00 (N5, 780.00)
Isti načrt na MTN Nigeria stane N5, 000.00

2GB podatkovni načrt MTN SA stroški R389, 00 (N7, 780.00)
5GB podatkovni načrt MTN Nigeria stane N8, 000.

Kot lahko vidimo, številke govorijo zase. V mojem neobrazloženem mnenju bi pričakoval, da bi bil internetni tarif v SA cenejši, ker ne potrebujejo moči svojih celičnih lokacij z generatorji in jim ni treba porabljati denarja za dizelsko gorivo, da bi ti generatorji delali tako kot njihovi nigerijski kolegi .

Preberite tudi: Uporaba desnega polnilnika za mobilno napravo

Za vse, kar je vredno, MTN Nigerija in druga omrežja delajo čudeže, da nam prinesejo dostop do interneta po ceni, ki jo opravljajo, glede na vse, s katerimi se ukvarjajo v našem okolju.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here