Potrošniške promocije: NCC Ban Triggers naročnikov Angst

Pet tednov po tem, ko je Nigerijska komisija za komunikacije (NCC) uvedla neomejeno prepoved vseh operaterjev GSM, da izvajajo potrošniške promocije in loterije v svojih omrežjih, vedno več uporabnikov telefona žaluje na njihovo preizkušnjo, hkrati pa poizveduje tudi o modrosti v akciji. Njihova trditev je, da so potrošniki resnični poraženci, ker nimajo več freebies od telekomunikacijskih operaterjev, medtem ko prepoved ne povzroča opaznega izboljšanja kakovosti storitev.

Še en argument je, da je prekleta prepoved nepoštena, saj je NCC ravnokar izvedel še eno kakovostno preverjanje storitev operaterjev v skladu s svojim pooblastilom, ki pooblašča regulatorno agencijo, da zagotovi, da pridobitelji licence od časa do časa izpolnjujejo zahtevane standarde. "Izid raziskave ni vplival na odločitev NCC pri odločanju o popolni prepovedi promocij in loterij, ki so prizadele vse operaterje, ne glede na njihovo uspešnost, kot jo je odkril sam NCC", je povedal Moses Adigun, aktivist.

Med julijem in septembrom letos, ki spada v obdobje, ko so bile promocije potrošnikov težke za različna omrežja, je NCC izvedel tisto, kar se je imenoval test Nationwide Benchmark Drive Drive za štiri glavne operaterje - MTN, Globacom, Airtel in Etisalat. To je bil prvi tak test in se je osredotočil na Stopnjo dokončanja klicev, ki zajema glavni KPI omrežja (padec klicev in zastojev). Ponudniki storitev so bili uvrščeni v Lagos in šestih geopolitičnih območij jugozahodnega, jugovzhodnega, jugozahodnega, severovzhodnega, severovzhodnega in severozahodnega. Raziskava je pokazala, da imajo nekateri operaterji dejansko več kot dovolj zmogljivosti za absorpcijo kakršnega koli povečanja pokroviteljstva, ki je posledica njihovih promocijskih dejavnosti.

V skladu s poročilom o preskusu pogona je severno-osrednja cona proizvajala najvišjo oceno za vse operaterje, razen za Glo. V tej regiji je Etisalat zabeležil 94 odstotkov, Airtel pa je sledil z 92 odstotki. MTN je dosegel 84 odstotkov in Glo je imel 78 odstotkov.

Preberite tudi: Vzorci Sony Camera Xperia X10 mini pro

Lagos je sledil v razvrstitvi. Tukaj je imel Etisalat 92 odstotkov, Airtel 88 odstotkov, Glo 86 odstotkov in MTN pa 82 odstotkov. Na severozahodu je bilo Etisalat 90 odstotkov, Airtel 82 odstotkov, Glo 88 odstotkov in MTN 60 odstotkov.

Poročilo kaže, da je Airtel vodil na jugu, kjer je zabeležil 88 odstotkov. Ostali so bili: Etisalat 86 odstotkov, MTN 71 odstotkov in Glo 78 odstotkov. Airtel je prav tako vodil na jugozahodu z 88 odstotki, sledil pa je Etisalat, ki je dosegel 81 centov, medtem ko je Glo dosegel 79 odstotkov in 72 odstotkov MTN.

Airtel je prav tako vodil na severovzhodu z 78 odstotki, sledil je Etisalat s 67 odstotki, MTN pa 58 odstotkov in Glo 53 odstotkov. Južni vzhod je povzročil najrevnejši rezultat. Etisalat je vodil z 85 odstotki, Airtel pa 75 odstotkov. Glo je zabeležil skoraj 60 odstotkov, MTN pa 53 odstotkov.

Na splošno je bil Etisalat ocenjen kot najboljši ponudnik storitev v Lagosu, jugovzhodu, severovzhodu in severozahodu. Na jugozahodnem, jugovzhodnem in severovzhodnem mestu je na drugem mestu. Airtel je bil najboljši operater v treh regijah - jugovzhodu, jug-jugu in severovzhodu. Prišlo je na drugem mestu v Lagosu, jugovzhodu, severovzhodu in severozahodu. MTN je na tretjem mestu na jug-jugu, severovzhodu in severovzhodu; in četrto na drugih območjih - Lagosu, jugozahodu, jugovzhodu in severozahodu - kjer je Glo prišel tretji, medtem ko je Glo končal zadnji, kjer je bil MTN tretji.

"Od takega preverjanja kakovosti storitev so analitiki mislili, da bo NCC uporabljal lasten recept v zvezi z glavobolom naročnikov. Agencija se je odločila, da se bo težko odpravila na vse operaterje. Nedoločna prepoved vseh promocij in loterij omrežnih operaterjev je še naprej ustvarjala različna mnenja, "je dejal en analitik industrije.

Prav tako se glasi: pametni telefoni Lenovo K8 bodo dobili Android 8 Oreo zelo pozno

Nekateri naročniki ne verjamejo, da bi moral NCC prevzeti bolečine za sankcioniranje samo tistih omrežij, ki so pokazale pomanjkanje zmogljivosti za obvladovanje povečanega prometa na platformah zaradi potrošniških promocij.

G. Wale Thomas, svetovalec za tržne komunikacije, se NCC obnaša kot večina podjetij v Nigeriji, ki bi vedno iskali preprost način iz katerega koli izziva. "Zakaj bi NCC uvedel preverjanje omrežja in zavrnil izvajanje rezultatov svojih ugotovitev pri obravnavi krivcev?" Je vprašal. "Agencija bi morala prepovedati omrežja, ki ne izpolnjujejo minimalnih standardov, namesto da bi jih vse skupaj zmešale."

G. Moses Akapo, ki upravlja mobilni telefon v računalniškem naselju v Ikeji, Lagosu, je povedal NCC, naj spodbuja duh konkurence med omrežnimi operaterji, kar bi v končni fazi pomenilo koristi potrošnika . "Če je eden ali dva omrežna operaterja naklonjena in NCC odloča, da naloži enako kazen vsem pridobiteljem licence, bi bilo spodbudno povprečnost in ne spodbujanje meritokratije", je dejal Akapo.

V nedavni interakciji z novinarji je Združenje operaterjev licenciranih telekomunikacijskih operaterjev iz Nigerije (ALTON) poudarilo, da pri promociji potrošnikov in loterij ne moremo očitati, da se zaskrbljuje omrežje. Po mnenju predsednika ALTON-a, gospoda Gbenge Adebayo, bi lahko glavne vzroke slabe kakovosti storitev v omrežjih pripisali naravnim nesrečam in nesrečam, ki jih povzroči človek. Pojasnil je, da so naravne nesreče poplav v nekaterih južnih predelih države in spontani napadi na telekomunikacijske objekte v nekaterih severnih predelih države s strani strelcev v veliki meri prispevali k prekinitvi storitev.

Preberite tudi: Moto Z2 Force: Kaj je z Moto in majhnimi baterijami?

Adebayo je dejal: "Učinek napadov je od tedaj omejil zmožnost milijonov naročnikov Nigerije, da dostopajo do telekomunikacijskih storitev, ker so incidenti prizadeli več kot 250 telekomunikacijskih spletnih mest, ki so izgubili povezavo, in mnogi so utrpeli znatno škodo, ki presega popravila."

Predsednik ALTON je ugotovil, da so poplave brez primere v nekaterih delih države po svoji poti uničile bazne postaje prehoda (BTS), kar je povzročilo znatno motnjo pri delovanju na prizadetih območjih, kar je posledično vplivalo na razpoložljivost storitev v nekaterih drugih delih, na katere ni vplivalo poplava. "Razen motenj v storitvah so naši člani izgubili opremo v višini več milijard milijard nairov do poplavne nesreče po vsej državi, saj je poplava prizadela več kot 300 mest BTS", je dejal.

Objava prepovedi potrošniških promocij in loterij na omrežjih 8. novembra NCC je dejala, da bo veljala "do takrat, kot bi ga lahko določila komisija." Regulativna agencija je dejala, da so prizadeti telekomunikacijski operaterji vključili družbo Globacom Limited, MTN, Intercelular Nigeria Plc, Visafone Communications Limited, Etisalat, Airtel in Multilinks Telecoms Limited.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here