Boj proti "pretrganju" z žensko prekinjeno aplikacijo

Prekinitev žensk, ko govorijo, je napaka, ki jo veliko ljudi naredi vsak dan. Vendar pa večina moških sploh ne ve, kdaj to počne. Na srečo je aplikacija, ki jim to zdaj pove. Aplikacija se imenuje Ženske prekinjeno. Gre za aplikacijo, ki pomaga uporabnikom poznati stopnjo, v kateri moški prekinijo in premagajo ženske, medtem ko govorijo.

Po mnenju časopisa za jezik in socialno psihologijo (maj 2014) moški prekinjajo ženske za 23 odstotkov več, kot jih motijo ​​moški. Za boj proti temu vedenju je agencija BETC Sao Paulo ustvarila prekinjene ženske. Aplikacija posluša pogovore in spremlja, kako pogosto moški prekinjajo ženske.

Razvijalci aplikacije želijo pokazati, da se "moteče" zgodi bolj pogosto kot ljudje mislijo. Razvijalci želijo spodbuditi več razprave o vedenju. Končni cilj je, da se konča.

Navdih za aplikacijo je prišlo v eni od predsedniških razprav v ZDA. Med to razpravo je republikanski kandidat (zdaj ameriški predsednik) Donald Trump 51-krat prekinil demokratskega kandidata Hilaryja Clintona. Drugi primer žensk, ki so jih prekinili moški, je reper Kanye West prekinitev nagrajenca nagrade VMA pevca Taylor Swift v letu 2009.

Aplikacija deluje tako. Ko prenesete aplikacijo, uporabnika pozove, naj posname svoj glas, tako da ga bo aplikacija prepoznala v prihodnjih pogovorih. Aplikacija se nato zažene v ozadju, kadar je uporabnik v pogovoru. Za analizo pogovorov in prepoznavanje prekinitev uporablja mikrofon pametnega telefona.

Sopredsednik skupine BETC Sao Paulo Gal Barradas je v sporočilu za javnost govoril o prekinjenih ženskah. Rekla je:

"Mi, ženske se borimo vsak dan, da dobimo svoj prostor na delovnem mestu in pravico, da se izrazimo. Ko pridemo tja, Manterrupting zmanjša našo udeležbo. Na prvi pogled se lahko zdi majhen problem, vendar odraža globlja vprašanja neenakosti med spoloma na delovnem mestu in v družbi. Aplikacija je način, ki prikazuje, da je prekinitev resnična in zaskrbljujoča "

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here