Shranjevanje v oblaku: moja osebna izkušnja

Včeraj v skupini BlackBerry Blog Blog, eden od naših članov napačno postavil svojo 16GB pomnilniško kartico. To nas je pripeljalo do razprave o shranjevanju v oblaku kot alternativi tradicionalnemu shranjevanju, kot so pomnilniške kartice in bliskovni pogoni.

Tako kot skoraj vsak nigerijski uporabnik sem bil v preteklosti skeptičen, da bi v preteklosti uporabil kakršno koli obliko shranjevanja v oblaku. Moj argument številka 1 je bil, da če prenesem svoje datoteke na spletu, morda ne bi imela enake ravni nadzora, če jih ne bi imela na zunanjem trdem disku.

Torej, v tem smislu sem pustil, da moj skepticizem dobi boljši del mene in pred dvema mesecema nisem sprejel rešitve za oblake.

Sem lastnik 500 GB zunanjega trdega diska, ki ga uporabljam kot varnostno kopijo vseh mojih pomembnih dokumentov, iger, videoposnetkov in zvočnih datotek. V preddverju sem bil pred dvema mesecema, ko je zunaj trdi disk padel iz moje roke.

Ko mi je pobral srce, sem hitro našel svoj laptop in ga priključil, da bi se prepričal, da še vedno deluje. Kot sem domneval, je padec moral nekaj poškodovati, saj je moj trdi disk od 500 GB od takrat zavrnil delo.

Vedel sem, da so bili vsi moji podatki šele taki in ni bilo nič, kar bi lahko storil, mi je dalo mrzlico. Pomislil sem na vse moje datoteke, kar je najpomembneje moje dokumente.

Potem sem skomignila hinavsko idejo, ki sem jo imela o shranjevanju v oblaku in nisem imela nadzora. Razlog je zato, ker sem prišel na spletu in mi je vseeno posredoval svoje podatke družbi Facebook, Google in co. Od takrat nisem imel nadzora nad mojimi podatki. Samo moj Bog, ki ve, kaj so storili ali je z njim delal brez mojega soglasja. Tako sem nadaljeval z ustvarjanjem računov na področju Box in Dropbox - tako pomembnih rešitvah za shranjevanje v oblaku.

Preberite tudi: LTE: Zgodovina se ponavlja iz obdobja GSM-versus-CDMA

Zaradi nekaterih programov zvestobe je bil moj Box.com račun pripisan 50 GB, kar je več kot dovolj za varnostno kopiranje pomembnih stvari, kot so dokumenti, stare slike in gonilniki naprav.

Zaključek
Cloud Storage v Nigeriji ni zelo apetizing na internetu z ljudmi in razumem, zakaj. Obstajajo omejitve pasovne širine, strah pred pomanjkanjem nadzora itd. Vendar, če obstaja ena stvar, ki sem se ga naučila, čeprav težka pot - to je, da bi moral imeti vsaj, če so bile naložene najpomembnejše datoteke.

Ker ostanemo v tej edinstveni državi, ne smemo videti skladiščenja oblakov kot nadomestka za tradicionalno shranjevanje, ampak kot dodatna funkcija v primeru težav (gbege) se zgodi z vami ljubljenim 1TB trdim diskom. Dokumenti in slike ne bodo zahtevali toliko pasovne širine, kot si ti, da podpirate film.

Če nameravate sprejeti uporabo shranjevanja v oblaku, si morate najprej prizadevati naložiti stvari, kot so dokumenti, predstavitve in stare slike, preden upoštevate stvari, kot so video datoteke ali avdio.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here