Kitajska podružnica KFC Laugh to Pay plača, ki temelji na prepoznavanju obraza

Morda je čas, ko ste res lačni, vendar nimate denarja za nakup hrane. Kaj počnete v takih časih? Za ljudi, ki živijo blizu določene podružnice KFC v Hangzhou na Kitajskem, morajo šli v trgovino, imeti obrok in nasmeh. Družba za to tehnologijo, Ant Financial, je podružnica podjetja Alibaba. Plačilni sistem, znan kot Smile to Pay, naj bi zahteval le dve sekundi skeniranja obraza s 3D kamero in "algoritem zaznavanja v živo", da bi identificiral osebo, ki se smeha na fotoaparatu. Prav tako mora oseba vnesti svojo telefonsko številko, da bi se izognila goljufijam.

Ta plačilni sistem naj bi bil povsem brez povezave in po mnenju vodje tehnologije biometrične identifikacije pri Ant Financial, Jidong Chen, je bilo to zelo težko. O tem, kako sistem zazna, ko se nekdo fotografira, na primer, ko ena oseba predstavlja drugo osebo, je Jideng izjavil, da sistem združuje programsko opremo in strojno opremo s povezovanjem sofisticiranih algoritmov s 3D kamero. zato je po njegovem mnenju preprečena biometrična prevara. Poleg tega lahko algoritem zazna sence in druge funkcije za preizkušanje, če je oseba, ki stoji pred fotoaparatom, resnična oseba in ne samo fotografija, namenjena prevare plačilnemu sistemu.

V videoposnetku, ki opisuje delovanje tega plačilnega sistema, gospa uporablja stroj na več različnih pojavih. Šla je pred stroj s težkimi ličili, minimalno ličila in več različnih lasulj. Stroj je lahko vsakič natančno prepoznaval njene značilnosti obraza.

Zdaj je trgovina KFC, ki ponuja ta plačilni sistem, bolj zdrava verzija KFC verige, znane kot K Pro. Ta veriga prodaja namesto običajnih ocvrtih piščancev in drugih živil, značilnih za KFC, prodaja solate, sokove in paninise. Ta veriga je bila ustvarjena kot način, kako pritegniti mlajše stranke, ki iščejo bolj zdrave prehranske možnosti.

Vir

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here