Kitajska je prišla v Afriko pred Googlovo Android One; Evo, zakaj ni nobenega problema

Prebral sem članek z naslovom, Google prinaša poceni pametne telefone v Afriko, vendar ima težave: Kitajska je prvič prišla na QZ. V članku postavljam težavo, ki bi jo rad obravnaval tukaj.

Da bi vam dali dober pogled, tu so izvlečki, ki izpostavljajo vprašanje, ki ga obravnavam:

Vprašanje za Google je, ali bodo ponudbe Android One bolj privlačne kot cenejši kitajski pametni telefoni, ki trenutno prevladujejo na trgu v Afriki. Te generične slušalke, kljub temu, da so starejše in počasnejše različice operacijskega sistema Android operativne, so na voljo za samo 50 dolarjev in po navedbah zahtevajo dve tretjini trenutnega trga pametnih telefonov na celini.

in

Google stavi, da bo linija Android One pritegnila potrošnike, da bi odtrgali kitajske alternative. Toda običajno so uporabniki afriških pametnih telefonov nagnjeni k temu, da so blagovne znamke agnostiki in jih zanimajo poceni telefoni, ki jim lahko ponudijo pot do interneta.

Resno dvomim, da Google stavi, da bodo potrošniki odtrgali kitajske alternative za svoje mobilne naprave Android One. Verjamem, da Google stavi na sodelovanje tukaj.

Članek ne opozarja, da je prvi Android One, namenjen Afriki, izdelal kitajski proizvajalec, ki trenutno dobro deluje na dnu piramide. To ni Android One proti Kitajski. Namesto tega je Android One s Kitajsko, kot smo videli z uvedbo Infinix Hot 2 v Lagosu ta teden.

Spomnim se Infinixove izvršne direktorice, ki mi je marca letos sporočila, da znamka želi "prevzeti nizko tržišče Android v Nigeriji". Po mojem mnenju je Google dosegel dobro izbiro z Infinixom. Upamo, da bomo videli, da vidimo še cenejše Android One pametne telefone na nigerijskem trgu.

Preberite tudi: Oglejte si ponudbo #BlackFriday za mobilnost!

Če je Google pameten, je to pot naprej: dobili kitajske proizvajalce za proizvodnjo Android One pametnih telefonov za Afriko. Google ima programsko opremo; Kitajska ima cenovno prednost. Jaz jo imenujem situacija, ki je zmagal. Da; Kitajska je prišla v Afriko pred Googlovo Android One. Toda kako je to problem, ko vidim, kako se izvaja?

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here