Na Kitajskem je 27% globalnega trga pametnih telefonov

V svetovnem pametnem prostoru je bil velik slon. Čeprav mnogi gledajo na ameriški mobilni trg, kjer je ukrepanje, resnica je, da je prostor za resnično gledanje na tisoče kilometrov oddaljen - Kitajska.

Po najnovejših poročilih podjetja Canalys samo Kitajska zdaj predstavlja 27% svetovnih pošiljk pametnih telefonov. In tukaj je pomembna težava - kitajski pametni trg postaja vedno bolj usmerjen v lokalne blagovne znamke. Te znamke vključujejo ZTE, Lenovo, Huawei in druge manj znane blagovne znamke.

S pomočjo lastnih blagovnih znamk
Skupno so domači kitajski prodajalci dobavili 25, 6 milijona enot, medtem ko so mednarodne blagovne znamke (Samsung, Nokia, Apple, itd.) Dobavljale 16, 7 milijona enot. To je čudovito.

Canalys pravi:

Vzpon domačih blagovnih znamk 1 je pomagal s številnimi dejavniki. Njihova odzivnost na zahteve trga in globoko razumevanje lokalnega vedenja potrošnikov in njihovih želja sta bila ključnega pomena pri preseganju mednarodnih vrstnikov na hitro razvijajočem kitajskem trgu.

Morate ga dati kitajskim: ko se zgrabijo za nekaj, se zdijo neomejene v tem, kaj lahko storijo z njo. Dual-SIM telefoni. Tripple-SIM telefoni. Pakirane funkcije in aplikacije po cenah na dnu.

Očitno se plača za njih ne samo na trgu, kot je Nigerija, temveč tudi v lastnem domu.

OS izbire?
Glavni gonilnik rasti na Kitajskem je Android, ki ima 81% pametnih telefonov, dobavljenih v drugem četrtletju leta 2012.

Kako se mobilne platforme nabirajo na tem trgu?

  1. Android: 68, 1%
  2. iOS: 16, 4%
  3. BlackBerry: 5, 4%
  4. Symbian: 4, 1%
  5. Windows Phone: 3, 2%
  6. Bada: 2, 1%
  7. Drugi; 1, 2%
Preberite tudi: Kaj iOS 5 prinaša tabelo

Mednarodne blagovne znamke se borijo, da imajo dober del trga, čeprav doslej ni videti, kot da deluje veliko.

Očitno je strah pred Kitajsko začetek modrosti.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here