Sprememba je v zraku: Zbogom na Symbian?


Decembra in pravi čas, da se ocenijo konec leta. Če pogledamo leta 2011, sem v letošnjem letu imel 14 mobilnih naprav.

Kot dolgoletni Symbian fan, se mi zdi zanimivo, da od teh 14 mobilnih telefonov, ki sem jih kupil letos, le 1 je bil Symbian - in tega nisem kupil. Ena. Pojdi sliko.

Od teh 14 naprav je bilo 5 operacijskih sistemov Android OS, 2 različica BlackBerry OS, 2 Windows Phone, 1 MeeGo, 1 WebOS, 1 Symbian in 2 iOS.

Sprejel sem se z dejstvom, da se oddaljim od Symbianja kot moje glavne platforme. Še vedno izpolnjuje moje potrebe kot platformo, vendar preprosto ni nobenih novih naprav, ki so dovolj vznemirljive, da bi pustila pustolovsko osebo, kot sem jo jaz zasvoji.

In kaj je gospodarska mobilnost brez mobilne avanture in navdušenja?

V vsaki od obstoječih platform se mi zdi nekaj všeč, vendar ima vsaka tudi eno ali dve stvari, ki z mano ne delajo dobro.

V operacijskem sistemu Windows Phone dajte masovno shrambo in zdaj bi se prijavil. Enako za iOS. BlackBerry klopi vse specifikacije, vendar pa ta platforma ne vsebuje veliko fotoaparatov (ena od mojih kritičnih potreb), pa tudi dejstvo, da tudi tam ni veliko navdušenja.

Android je razburljiv, vendar na ravni ubijanja. Danes kupiš Android pametni telefon in v enem mesecu je skoraj dedek. Takšno vznemirjenje pomeni, da bom kolesaril po telefonih Android z alarmno hitrostjo.

MeeGo je mrtev. WebOS je v komi. Bada? Nevem. Bada je slaba kopija Androida. če hočem Android, bom kupil Android.

Tu ocenjujem vse razpoložljive možnosti. Karkoli se odločim, vam obljubim mesecev in let razburljivih kritik in zgodbe. Seveda, ne glede na to, katera platforma bom sprejela, bom še naprej kupoval naprave iz drugih platform za pregledovanje, zato se nihče ne počuti izpuščen.

Preberite tudi: Če uporabljate več spletnih računov, potem potrebujete upravitelja gesel

Ena stvar je zagotovo brez vznemirljivih naprav, izgubila sem strast do Symbian. Nekoč sem bil "Symbian Inside". Sedaj sem " Symbian Over and Out ".

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here