Kmalu se bo zgodila združitev CDMA?

V Mobilityu smo poročali o špekulacijah o združitvah in prevzemih v sektorju telekomunikacij CDMA. Operaterji, omenjeni ob različnih časih, so vključevali Multilinks, Starcomms, Visafone in MTS First Wireless.

Morda obstaja nekaj resnice o špekulaciji sporazuma Starcomms-Multilinks-MTS. Po mnenju družbe CyberSchuulNews "združitev treh operaterjev CDMA in ki obkroža zanimanje Heliosa je lahko resnična, če so namigi, zbrani na takem razvoju, vse, kar naj bi šli."

Ni skrivnost, da so operaterji CDMA v zadnjih letih prizadeli slabe trenutke. Njihova naročniška baza se še naprej izčrpa, nekateri izmed njih (vključno z MTS First Wireless in ZOOMmobile) so že odšli iz radarja. Tisti, ki še vedno delujejo, se slabo trudijo, da ostanejo na plavanju. Zgodba je, da ATCON, krovno združenje telekomunikacijskih podjetij v Nigeriji, ne podpira možnosti reševanja težav pri teleskopih v težavah. Zdi se, da je združitev edina pot.

Nadzorniki industrije pa so zaskrbljeni zaradi možnosti združevanja podjetij v stiski. "Nima smisla, " je dejal eden opazovalec, ki je govoril pod anonimnostjo. Nekoliko se strinjamo, če se ne bodo izvajali nekateri drugi ukrepi za spremembo smeri, s katerim vodijo vsi trije. Povedali so, da lahko združitev prikaže nove vlagatelje.

Prav tako menimo, da je za operaterje CDMA zelo potrebna sprememba strategije. Fleksibilnost GSM mobilne tehnologije v smislu nakupa SIM in naprave bo še naprej dajala operaterjem CDMA glavobol. Vendar pa je morda treba podatke o zmogljivosti tehnologije CDMA spremeniti v edinstveno prodajno točko. Morda je čas, da se CDMA operaterji osredotočijo na internetne storitve in jih spodbujajo kot njihove osnovne storitve namesto glasu.

Preberite tudi: X-datoteke: večopravilnost v napravi Nokia X

Tukaj na Mobilnost želimo jim uspeh v svojih načrtih, da spremenijo stvari. Sovražili bi, da bi na stotine neposrednih delovnih mest in na tisoče posrednih delovnih mest prišlo do odtekanja v že poudarjenem gospodarstvu.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here