Postopek recikliranja avtomobila naenkrat: kjer se vozijo stare avtomobile

To je osnovni opis postopka recikliranja avtomobila, ki ga lahko opišemo kot korake, ki jih avtomobilski reciklirajo pri recikliranju vozila.

Prvič, objekt za recikliranje avtomobilov preverja, ali je vozilo v nevarnem stanju, da preveri, ali je vozilo bolj popravljeno kot reciklirano. Če popravilo avtomobila izgleda neprofitno, se začne postopek recikliranja avtomobila z odstranitvijo vozila. To vključuje odstranitev vseh delov, ki jih je mogoče ponovno uporabiti, kot so pnevmatike in avtomobilske baterije. Ti deli se ročno odstranijo iz avtomobila. Ko je to končano, se avtomobil odvaja iz katerega koli goriva in drugih tekočin. Upoštevajte, da se lahko nekateri deli vozila preprosto ponovno uporabijo kot nadomestni deli, če so v delovnem stanju, in povpraševanje po teh predhodno rabljenih delih na odprtem trgu.

V večini primerov se odstranijo vse nezaželene menjalniki, motorji in drugi jekleni avtomobilski deli, ki jih pripravijo za ločeno drobljenje. Kovina je nato poslana na jeklarne, ki se uporabljajo kot odpadni material.

Ko so odstranjeni vsi deli, ki jih je mogoče reciklirati, je vse ostalo običajno v avtomobilu. To je nato zdrobljeno in razrezano, da ga zmanjšate na kroglico velikosti kroglice za golf. Ko je to končano, se magneti uporabljajo za izločanje železa, jekla in drugih železnih kovin iz razrezanega materiala. Obstajajo še druge uveljavljene tehnike za razvrstitev neželeznih materialov.

Preostanek ostankov drobljenja je še vedno uporaben in ga je mogoče uporabiti za proizvodnjo novih materialov za številne industrijske namene. V preteklosti so na odlagališčih ostali ostanki iz tekstilnih materialov, plastike in stekla. Vendar pa se je tehnologija recikliranja razvila do te mere, da je mogoče sortirati razrezane materiale, da bi zagotovili proces ničelnega odlagališča.

Prav tako se glasi: Zakaj Nigeria's "social media bill" je šala

Ko so razrezani materiali ločeni, nastajajo trije proizvodi, ki so trda plastika, drobilna vlakna in drobilec peska. Za ta preostala surovina je veliko uporab. Na primer, trde plastike se lahko uporabljajo kot reducenti v proizvodnih obratih za proizvodnjo železa, medtem ko se v čistilnih napravah včasih uporabljajo drobilna vlakna, ki pripomorejo k čiščenju odplak.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here