Nakup telefona z garancijo

Pri izbiri nakupa mobilnega telefona ali mobilnega računalnika (kot sem se danes odločil poklicati pametne telefone) bi morala biti garancija proizvajalca zelo pomembna.

Proizvajalčeva garancija je vaše zavarovanje, da bo proizvajalec, če bi nekaj napravilo napako na napravi, ki ste jo kupili (ponavadi v roku 12 mesecev), izvedla vsa potrebna popravila in če naprava ne bo popravila, bo nadomestilo izdano.

Upoštevajte, da je garancija veljavna samo, če navedena napaka ni posledica vaše nepazljivosti ali zlorabe. Garancija zajema samo odškodnino.

V nasprotju s tem, kar bi nekateri potrošniki želeli storiti, proizvajalčeva garancija je garancija proizvajalca za vas. To ni zagotovilo trgovca na drobno.

Če na primer kupite telefon iz trgovine i-Cell, ponavadi i-Cell garancija določa, da se lahko vrnete nazaj na i-Cell, če bo telefon razvil napako. Toda, če nakupujete telefon Nokia z proizvajalčevo garancijo od trgovin ABC, bi se v primeru napake v telefonu obrnili na Nokia; ne ABC.

Prosimo, da preberete pogoje garancije, tako da natančno veste, kaj naj storite, če boste morali nekega dne znova obrniti. Seveda na mestu nakupa prepričajte se, da ima vaš nakup uradno garancijo, ki jo pokriva.

Pri trgovcu na drobno ni nobenega iztekanja točke, če garancijski pogoji ne določajo, da je trgovec na drobno podpora. Medtem ko ste kot potrošnik oškodovani, se vaša pritožba usmerja v napačno smer, če ne sledite smernicam garancije. Prodajalec je dobro prodajal napravo, za katero velja garancija proizvajalca. Zdaj vzemite vaš primer s proizvajalcem ali njihovimi pooblaščenimi zastopniki.

Preberite tudi: Oglejte si nekaj najboljših brezplačnih programov VPN

Za informacije, i-Cell nudi garancijske storitve na napravah družbe Nokia, Sony Ericssson, HTC, Samsung in Motorola. Nokia ima tudi svoje centre za nego na tleh. Toda preverite, ali so na voljo garancijske kartice in brošure, ki so vključeni v vaš prodajni paket.

Priporočeno branje

  • Faktor prisotnosti in podpore proizvajalca

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here