Širokopasovni optični kabli povsod, vendar brez zanesljivih internetnih povezav povsod

V tem trenutku je vsaj štiri podvodne kable s skupno zmogljivostjo 9, 88 Tb / s (terabite na sekundo) ***, ki se dotikajo in aktivirajo v Nigeriji. Kako začnem slikati sliko, kako velik je to? Ampak to je ogromno! Resnično velik. Tukaj je razčlenitev razpoložljivih kablov, ki se trenutno dotikajo Lagosa.

  • WAC - 5, 12 Tb / s
  • MainOne - 1, 92 Tb / s
  • Glo1 - 2, 5 Tb / s
  • SAT3 - 0, 34 Gb / s
  • ACE - 5, 12 Tb / s [nepotrjeno in zato ni vključeno v skupno sliko zgoraj]

Tukaj imamo to veliko zmogljivost, a zelo malo vpliva na kakovost storitev. To je vprašanje na tleh. V mojem članku iz leta 2005, Mobile Data: premostitev internetnega razkoraka v Afriki, sem zagovarjal uporabo mobilnih internetnih storitev za dostavo interneta veliki množici, ki je Nigerija. To je še vedno moje stališče danes. Oglejte si: zelo malo ponudnikov internetnih storitev ima finančno zmožnost, da dosežejo omejene pokritosti. Na primer, v Lagosu imamo med drugim tudi SWIFT, Mobitel, 21. stoletje, Cobranet in Oxygen WiFi. Vse skupaj, niti ne pokrivajo celotne Lagosa. Toda dodajte MTN, Etisalat, Airtel in Glo na sliko, Lagos pa ni samo pokrit, ampak imamo tudi več kot 70% pokritosti zemeljske površine Nigerije.

Torej, imamo kapacitete preko teh podvodnih kablov, pokritost prek kombinacije namenskih ponudnikov internetnih storitev in mobilnih omrežij, vendar z vseh strani, splošno mnenje uporabnikov interneta v Nigeriji je, da njihova izkušnja ostaja frustrirajoča do datuma. Očitno je nekje narobe. Vprašanja:

  1. Koliko ISPS / mobilnih operaterjev je trenutno naročenih na te kable?
  2. Katere vrste naročnin imajo teče?
  3. Če so naročnine pravilne, kakšne vrste opreme za dobavo zadnje kilometrine so ponudniki ISP / operaterji?
Prav tako se glasi: Zadnje funkcije Instagrama privlačijo vašo ustvarjalno stran

V zadnjem času sem slišal pleme, ki se pritožujejo samo za vse ponudnike storitev. Mobitel je eden izmed najnovejših ponudnikov internetnih storitev na bloku, in razumem, da se ni le malo ljudi zbudilo, da bi sprva uživali v širokopasovnih hitrostih. V zadnjem času pa se zdi, da je bilo veliko pritožb uporabnikov. Etnisalatova EasyNet je bila odlična in zanesljiva, vse do zadnjega časa, ko je prišlo še veliko pritožb. Osebno jih diham in živim po EasyNetu, toda moja izkušnja v zadnjem času je bila tudi frustrirajuća. Eden od mojih stikov v njem mi pove, da obstaja sistemska posodobitev. Upam, da je to tako, in da ta sedanja nered izgine v širokopasovni hitrosti.

Bolj grozno je, da ko se en ponudnik zmehča in se obrnete k drugemu za varnostno kopiranje, najprej rahlo naletite na večje frustracije z domnevno varnostno kopijo. Moral sem se vprašati: kako je, da nimamo enega ponudnika storitev, od katerega se lahko zanesete, kaj lahko pride? Zakaj je taka nezanesljivost sredi obilja?

*** Podatki in slike iz: afriških podvodnih kablov

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here