BlackBerry QNX bo moč priključil Fordove avtomobile

Program BlackBerry QNX že uporablja več kot 60 milijonov vozil. Zdaj, Ford računa na to, da bi se samodejno vozili avtomobili .

Ameriški avtomobilski proizvajalec, Ford, načrtuje avtonomno vožnjo avtomobilov na cesti v petih letih. In računajo na programsko opremo BlackBerry, da bi se to zgodilo. Dogovor je bil podpisan med obema podjetjema in prvič, BlackBerry bo delal neposredno z avtomobilom. Pred tem je BlackBerry licenciral svojo programsko opremo dobaviteljem avtomobilske industrije, vendar nikoli ni bil neposredno povezan s proizvajalcem.

Pravzaprav je programska oprema BlackBerry QNX že v uporabi v Fordovih vozilih. To je tisto, kar omogoča sinhronizacijsko konzolo za sinhronizacijo, ki se uporablja v teh avtomobilih. V letu 2014 je sistem Sync 3 oddal Microsoft za BlackBerry QNX.

BlackBerry, QNX in Ford
Ford načrtuje, da bo popolnoma avtomatsko vozilo na poti do leta 2021. Ta obravnava BlackBerry je ogromna za obe podjetji. Za BlackBerry je to prva neposredna povezava s proizvajalcem avtomobilov. Dogovor je velik napredek k kanadski novi strategiji, da je razvijalec programske opreme za napajanje vseh vrst povezanih naprav.

Posebna ekipa inženirjev BlackBerryja bo v sodelovanju z Fordom razširila uporabo operacijskega sistema QNX Neutrino BlackBerry, varnostne tehnologije Certicom, hipertizatorja QNX in programske opreme za obdelavo zvoka QNX. Pogoji tega dogovora so zaupni.

BlackBerryova programska oprema QNX že uporablja več kot 60 milijonov vozil po vsem svetu.

Več virov QNX

Oglejte si naše arhive QNX za večji vpogled v to, kateri avtomobili in vozila že uporabljajo programsko opremo in katere so njegove zmogljivosti.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here