Vodniki BlackBerry: odpravlja ranljivosti QuadRooter

Poročali smo o ranljivostih Quadrooter, ki nedavno vplivajo na določene pametne telefone Android. No, BlackBerry je prvi večji OEM, ki zapolnjuje vse težave QuadRooter v svojem portfelju naprav. Varnostne posodobitve, ki odpravljajo težave, so bile objavljene tako v aplikacijah Priv, kot tudi v trenutnih telefonih Android OS DTEK50 in BlackBerry.

Ugotovljene slabosti QuadRooter

Iz izjave družbe BlackBerry o razvoju:

Tri od štirih ranljivosti so že bile odpravljene na napravah PRIV z obližem avgusta Marshmallow in na vseh napravah DTEK50. Poleg tega varna zagonska veriga, prisotna v vseh napravah BlackBerry, seveda ublaži preostalo težavo. Ne poznamo nobenega izkoriščanja te ranljivosti v naravi in ​​menimo, da nobena od naših strank trenutno ne ogroža te težave. To je odličen primer, kako naša utrjevalna platforma Android proaktivno ščiti pred težavami, ki še niso bile odkrite ...

BlackBerry pozicionira svoj pametni telefon Android kot "najbolj varne naprave Android na trgu". Ta pionir mobilne varnosti je pred kratkim sprejel Android OS kot svojo osnovno mobilno platformo in trenutno ne proizvaja pametnih telefonov BlackBerry OS. Pravzaprav izgleda, da je prihodnost BlackBerry Android OS.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here