BlackBerry: Pojdi ... gre ... za 4,7 milijarde dolarjev

Kmalu bo nekdo obtožil Mobility.ng, da bo BlackBerry preveč pokrival. Kar bi bilo neresnično. Toda morda bi bila taka obtožba poštena glede na to, koliko člankov, povezanih s BlackBerry, je bilo objavljenih tukaj v zadnjih 48 urah. Prej danes je prišel tudi novi BlackBerry Z30 za pregled (kar pomeni še več člankov, ki se nanašajo na BlackBerry). Zdaj, v več novicah BlackBerry, se zdi, da se borilska družba ni našla pripravljenega kupca v Fairfax Financial Holdings Ltd. Fairfax je izjavil, da je pripravljen kupiti BlackBerry za 4, 7 milijarde dolarjev. Kupec ima 6 tednov za opravljanje potrebne skrbnosti in je prosto hoditi, če niso zadovoljni z njihovimi ugotovitvami. BlackBerry lahko v tem obdobju nadaljuje nakupovanje za druge kupce. To imenujemo obdobje preddverje; prav?

BlackBerry je tedne pred tem izjavil, da raziskujejo možnosti, ki vključujejo prodajo podjetja in so želeli zaključiti prodajo do novembra. Če bo ta plula, bi bila ta tarča natančno izpolnjena.

Fairfax že ima v lasti približno 10 odstotkov delnic družbe BlackBerry. Če bo odkup prešel, bo kanadski proizvajalec mobilnih naprav postal zasebno podjetje. Izvršni direktor Fairfaxa pravi, da je interes podjetja zagotoviti "najboljše in varne poslovne rešitve za stranke BlackBerry po vsem svetu".

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here