Pregled BlackBerry Classic: El Classico Fantastico

Če vas zanima uporaba BlackBerry Classic, je verjetno, da ste ljubitelj starejše tipkovnice strojne opreme BlackBerry. In če je tipkovnica tvoja edina skrb, vam lahko povem, da kupite takoj. Klasična tipkovnica je modra. Clickety. Clicky. Dober občutek. Dobro oblikovana. Dobro deluje. S tem pregledom vnašam ta pregled.

Poleg zelo produktivne tipkovnice ima Classic tudi zapeljivo sledilno ploščico BlackBerry in navigacijske tipke. To pomeni, da lahko sprožite in odgovarjate na klice z običajnimi gumba Dial in Call Answer. Klic ne sprejema več, če želite odgovoriti ali zavrniti.

Tu je tudi gumb BlackBerry Menu - in deluje glede na njegovo ime. Pojavi se meni, kjerkoli že. Sledilna ploščica je dobra za navpično in vodoravno pomikanje, pa tudi za izbiro elementov, vključno s povezavami na spletnih straneh. To je zelo priročno za uporabo.

Build-wise, Classic je zelo classy naprava, tako glede videza in občutka. Izdelan je iz premijskih materialov, vključno z aluminijastim okvirjem okoli stranic. Hrbtna stran je teksturirana plastika, ki omogoča dober oprijem v roki. Classic je priročen - veliko manj pogumen od Passporta.

Če imaš strojno tipkovnico, pomeni, da je zaslon majhen s sodobnim standardom pametnega telefona, potem pa je to BlackBerry. 3, 5-palčni zaslon na dotik je čisti in jasen. Biti občutljiv na dotik pomeni, da lahko z njimi komuniciramo na enak način kot katera koli druga BB10 naprava - swiping gor, dol, levo in desno. Klasični zaslon je tudi kvadrat, podobno kot potni list. Le manjša je in ima manjšo ločljivost (720 × 720 pikslov).

Prav tako se glasi: "Ljubim svoje Lumijeve seksi ploščice v živo" - Andy Ameh

BlackBerry se odlikuje po sporočanju - in Classic ni nobena izjema. Od SMS-a, do e-pošte, do BBM-a, do WhatsApp-ov in drugih storitev za pošiljanje sporočil, vam Hub BlackBerry omogoča enostavno upravljanje vseh z enega mesta. Seveda je najboljša BBM izkušnja na kateri koli platformi tukaj na BlackBerryju.

Aplikacije
Kaj je z aplikacijami? Obstaja veliko aplikacij, ki so na voljo v BlackBerry World, in še več milijonov iz Amazon App Store. Lahko celo prenesete in namestite druge aplikacije za Android zunaj Amazon Store. BlackBerry 10.3 podpira neposredno namestitev aplikacij za Android. Ne potrebujete nobenih trikov. Samo prenesite in namestite. Večina aplikacij za Android dela brez težav. Nekaj ​​jih sploh ne namestite ali se ne poškodujete po namestitvi. Vsekakor uporabniki BlackBerry 10 nimajo veliko skrb glede aplikacij.

Mediji
Mediji pametno, Classic je vse, kar je zajeto. Ima široko paleto video formatov. Predvajalnik glasbe je zelo dober (v aplikaciji je vgrajen FM radio). Presenetljivo je, da je klasični mono zvočnik tako dober, da nas trije v Mobility Arena še vedno trdijo, ali proizvaja boljši avdio izhod kot stereo zvočniki Passporta ali ne.

Kamera z 8 milijoni slikovnih pik je resnično dobra. Ustvarja rezolucije, ki so zelo blizu tistim, kar proizvaja 13-milijonska kamera pasosa. Vendar je barvna reprodukcija bolj natančna. Spodnje slike so iz potnega lista (zgoraj) in klasičnega (spodaj):

V resnici ta kesica Nescafe v ospredju nima oranžne barve, ki je vidna v potnem listu. Izgleda, da je Classic's posnetek svetlejši. Morda je BlackBerry delal na svojih algoritmih kamere, saj je bil Passport sproščen. Ali morda ne. Vidite, Classic se boji v notranjih in nizkokakovostnih okoljih.

Prav tako se glasi: časopis DailyPost sodi Naiju za dvigovanje vsebine

Baterija, zmogljivost in shranjevanje
Življenjska doba baterije Classic je precej dobra in me ni pustila brez glavobola. Ne sodi med najboljše, vendar je vsekakor dovolj dobro, da se ne skrbim za to, da bi imela moč, ki jo obkrožajo, kadar in kakšen dan. In uspešnost je tudi zelo dobro. Nobenih predilnih koles ali čakanja na dokončanje nalog ni. Če to pomeni kaj za vas, se Classic poganja Dual-core 1, 5 GHz Krait procesor, enota za grafično obdelavo Adreno 225 in 2 GB RAM-a. Notranji pomnilnik je 16 GB in razširljiv pomnilnik. Moja 128 GB microSD kartica je v redu z njo.

Druge stvari
Spletni brskalnik BB10 je resnično dober - zlahka stoji med najboljšimi v smislu preproste uporabe in funkcionalnosti. BB10 ponuja Wifi Hotspot, način shranjevanja baterije in napredne interakcije, ki uporabljajo vgrajene senzorje za zaznavanje uporabniških dejanj in izvajanje preprostih nalog. Na primer, ko vzamem mobilnik iz ravne površine, se zbudi. Če ga postavim s čelno ploskvijo na ravno površino, preklopi v način mirovanja in podaljša življenjsko dobo baterije.

Poleg tega ima tipkovnica s strojno opremo tudi, da Classic ponuja bližnjice na tipkovnici, tako da lahko nastavite določene gumbe za zagon posebnih aplikacij, kadar jih imate. Na koncu je BlackBerry Assistant, inteligentni osebni asistent, ki vam pomaga pri opravljanju stvari z uporabo samo vašega glasu.

Zaključek
BlackBerry 10 OS je resnično robusten in zanesljiv. Vendar pa sem zavrnil posodobitev Classic na najnovejšo različico 10.3.1.1779, ki se mi zdi zmedena z napakami, ki so se z pritožbami prepustile (v Passportu) in drugim uporabnikom BB10. Če dobite Classic, ne posodabljajte na 10.3.1.1779.

Preberite tudi: PlirisBlaze v hiši!

Classic je vrhunski pametni telefon, ki ga ljubijo ljubitelji BlackBerryja. To je odlična poroka med zelo moderno programsko opremo BB10 in zastarelim Blackberryovim oblikovalnim faktorjem. Če potrebujete sodoben premium pametni telefon, ki ga je enostavno vnašati in ga je priročno prenašati, je to tako dobro kot karkoli. Trenutno je ceno med N75, 000 in N90, 000.

Zdaj se trudim, ali naj nano-SIM preklopim nazaj v potni list ali da ga hranim v klasičnem. Glede na to, da ocenjujem potni list kot enega najboljših pametnih telefonov na svetu, to govori nekaj.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here